Επικαιρότητα

Με ταχείς ρυθμούς η κτηματογράφηση στη Θεσπρωτία

Off

Με ταχείς ρυθμούς και λόγω της επαρκούς στελέχωσης του γραφείου Κτηματογράφησης και λόγω της αποκτηθείσας πλέον εμπειρίας των πολιτών, προχωρά το πρώτο στάδιο της κτηματογράφησης στη Θεσπρωτία που μαζί με την Κέρκυρα είναι οι δύο τελευταίες περιφερειακές ενότητες της χώρας στις οποίες μόλις τώρα ξεκίνησε η διαδικασία για το Κτηματολόγιο.

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξέλιξη των διαδικασιών τις πρώτες εβδομάδες από την έναρξη της περιόδου υποβολής των δικαιολογητικών από τους πολίτες, είχε την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κων. Κυρανάκης που επισκέφθηκε διαδοχικά την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία. Το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα ο κ. Κυρανάκης βρέθηκε στο γραφείο Κτηματογράφησης της Ηγουμενίτσας και συζήτησε με τα στελέχη του γραφείου και τους υπαλλήλους για την πορεία της διαδικασίας.

Το μεσημέρι ακολούθησε και ενημερωτική εκδήλωση από το Κτηματολόγιο όπου εκπρόσωποι φορέων και πολιτών ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της διαδικασίας κυρίως όμως για τη σημασία που έχει για τη χώρα η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2025 όπως είναι και το καταληκτικό χρονικό όριο που έχει θέσει η Κυβέρνηση.

Τον κ. Κυρανάκη υποδέχθηκε ο κ. Γιόγιακας που απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην αμελήσουν την υποχρέωση που έχουν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο κ. Κυρανάκης από την πλευρά του είπε πως οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι με το Κτηματολόγιο δεν έρχεται το Κράτος να υφαρπάξει τις περιουσίες τους ή να τιμωρήσει όσους τυχόν έχουν αμελήσει να τις δηλώσουν. «Αντίθετα, αυτό που θέλει το Κράτος είναι δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να δώσουν οι ίδιοι αξία στις περιουσίες τους. Είναι χρέος που έχουν απέναντι και στις επόμενες γενιές, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιος κακόβουλος την περιουσία τους», σημείωσε για να προσθέσει πως το επόμενο διάστημα θα τεθούν σε εφαρμογή μία σειρά νέων διαδικασιών καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Μεταξύ αυτών και η ψηφιοποίηση των αρχείων που διατηρούν τα Υποθηκοφυλακεία και η ψηφιοποίηση του συνόλου των συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ