Επικαιρότητα

Αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις ΔΕΥΑ οι εργαζόμενοι

Off

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και πίστη τον αγώνα τους ώστε να μην υλοποιηθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ στη χώρα, δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία οι εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και της επιχείρησης του δήμου Ιωαννιτών. 

Την Τετάρτη το Σωματείο Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΙ προχώρησε σε τετράωρη στάση εργασίας εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή του στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ενώ όπως ανέφερε η Δανάη Κώτσια, εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ της επιχείρησης, τα σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων μακράς διάρκειας ακόμη και ενός συλλαλητηρίου στην Αθήνα.«Είναι σαφές, ότι μιλάμε για μία προοπτική ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και του νερού αντίστοιχα, κάτι που επιχειρήθηκε και άλλες φορές στο παρελθόν χωρίς όμως να φτάσει στο τέλος. Έγινε όμως σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου αποδείχθηκε στην πράξη πόσο καταστροφικό ήταν και γι’ αυτό υπήρξε και η επιστροφή στο προηγούμενο μοντέλο», ανέφερε η κα Κώτσια, απευθύνοντας έκκληση προς το δημοτικό συμβούλιο (και) με τη νέα του σύνθεση να ταχθεί δυναμικά υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας των ΔΕΥΑ.

Στήριξη από ΚΚΕ και ΛΑ.ΣΥ

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ βρέθηκαν χθες, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη που εξέφρασαν αμφότεροι τις θέσεις υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας των ΔΕΥΑ ως δημοτικές επιχειρήσεις που την διάθεση του νερού ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Απηύθυναν μάλιστα και κάλεσμα στους πολίτες των Ιωαννίνων και όχι μόνο να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των εργαζόμενων, καθώς «ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει κτήμα όλων των πολιτών», όπως σημείωσε ο κ. Έξαρχος.

Η κα Τσουμάνη από την πλευρά της έκανε γνωστό πως η ΛΑ.ΣΥ Ιωαννίνων κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων που θα συνεδριάσει πλέον με τη νέα του σύνθεση στις αρχές Ιανουαρίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ