Επικαιρότητα

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για το πρώην περίπτερο του ΕΟΤ στις πηγές Λούρου

Off

Με τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού το ποσό των 12.000 ευρώ εξελίσσεται από τις αρχές Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Ιανουαρίου, ο ανοιχτός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Τουριστικού περιπτέρου (πρώην ΕΟΤ) στις πηγές Λούρου στη Βουλιάστα του δήμου Δωδώνης.

Φορέας υλοποίησης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι η ΕΤΑΔ και το κτίσμα των 587,20 τ.μ σε ένα οικόπεδο έξι και πλέον στρεμμάτων προσφέρεται να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως ξενώνας, για τουριστική δηλαδή χρήση.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη και όπως είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος, είναι μία διαδικασία που προωθείται για την αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ ως «Ξενία – Τουριστικά περίπτερα» τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί και έμεναν αναξιοποίητα.

«Με τον τρόπο αυτόν συνεχίζουμε αδιάκοπα τη σειρά διαγωνισμών που έχουμε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ για το 2023. Με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών, μετατρέπουμε αναξιοποίητα ακίνητα σε μοχλούς ανάπτυξης σε όλη τη χώρα», είχε αναφέρει.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια που θα απαντηθεί μέσω της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και του ενδιαφέροντος που θα επιδειχθεί, είναι εάν πραγματικά μπορεί να αξιοποιηθεί στην τουριστική μορφή που αναφέρει η ΕΤΑΔ στην προκήρυξη του διαγωνισμού, ένα ακίνητο που βρίσκεται σε μία περιοχή η οποία μπορεί να είναι μοναδικού φυσικού κάλλους από την άλλη όμως, σε μία περιοχή που ειδικά μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Το ακίνητο άλλωστε βρίσκεται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παλιά εθνική Ιωαννίνων – Άρτας, οδικός άξονας που εκτός των μόνιμων κατοίκων χρησιμοποιείται πλέον από ελάχιστους και κυρίως από εκείνους που τον επιλέγουν είτε ως μία τουριστική διαδρομή είτε για λόγους οικονομικούς, αποφυγής πληρωμής δηλαδή του τέλους διοδίων.

Κτίριο κατασκευής

του 1960

Το κτίριο είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κατασκευάστηκε στις αρχές του 1960 και έχει συνολική επιφάνεια 587,20 τ.μ. Αποτελείται από υπερυψωμένο ισόγειο και όροφο και φέρει κεραμοσκεπή, ενώ διαθέτει και μικρή επιφάνεια υπογείου χώρου. Το τουριστικό αυτό περίπτερο, όταν λειτουργούσε, ήταν μικρός ξενώνας με αίθουσες εστίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους γενικούς και ειδικούς όρους του διαγωνισμού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ