Επικαιρότητα

ΣΤΙΣ 11.00 Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ Με κάθε επισημότητα εορτάζονται τα Θεοφάνεια

Off

Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη των Ιωαννίνων και στους δήμους της Ηπείρου.

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων ανακοίνωσε το πρόγραμμα του εορτασμού ανήμερα των Θεοφανείων που ξεκινά στις 07.00 με Όρθρο και Θεία Λειτουργία για να ακολουθήσει στις 10.00 η Λειτουργία του μεγάλου αγιασμού. Στις 11.00 θα ξεκινήσει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη λίμνη Παμβώτιδα με επίκεντρο την πλ. Μαβίλη.

Στη Βροσίνα

Ο δήμος Ζίτσας θα εορτάσει τα Θεοφάνεια με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροσίνας και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού για τον αγιασμό των υδάτων στο γεφύρι της Βροσίνας, στον Ζαλογγίτικο ποταμό. Μετά το πέρας του αγιασμού θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Στο γεφύρι της Κόνιτσας

Με κάθε επισημότητα θα εορτασθούν τα Θεοφάνεια και στον δήμο Κόνιτσας το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους ενοριακούς ναούς, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. η τελετή αγιασμού των υδάτων για πρώτη φορά και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αώου ποταμού στην πέτρινη γέφυρα Κόνιτσας.

Στη γέφυρα Κοράκου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος από τον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην  Κοιλάδα του Αχελώου –  Τοπική Κοινότητα Πηγών.

Ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου στις 11.00, παρουσία του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, αντιδημάρχου Τετραφυλλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Πηγών, των πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του δήμου, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών (Άρτας και Καρδίτσας), αλλά και δυο Περιφερειών, αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ