Επικαιρότητα

Σημαντική δωρεά με την ευχή να είναι αχρείαστη

Off

Μία σημαντική δωρεά από εκείνες όμως που όλοι εύχονται να φανούν αχρείαστες και να μείνουν στις συσκευασίες τους για πάντα, έκανε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» προς τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Η χρήση ενός ιατρικού εργαλείου με αιμοστατικές ιδιότητες, με την ονομασία «τουρνικέ» φάνηκε καθοριστικής σημασίας για να μείνει στη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ στα επεισόδια στου Ρέντη, όταν δέχθηκε μία ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι του. Το ιατρικό αυτό εργαλείο κράτησε στη ζωή τον αστυνομικό που έχασε όμως τη μάχη 20 ημέρες αργότερα. Το «τουρνικέ» όμως δεν είναι ένα εξάρτημα που χορηγείται από την υπηρεσία στους αστυνομικούς και μετά την επίθεση, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων δέχθηκε οχλήσεις από συναδέλφους για το αν θα μπορούσε να προμηθεύσει τις μάχιμες έστω υπηρεσίες με έναν αριθμό αυτών. Το κόστος δεν ήταν για τις δυνατότητες της Ένωσης που όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ Ανέστης Κωνσταντινίδης απευθύνθηκε στην εταιρεία «Πίνδος» και στον πρόεδρό της Ανδρέα Δημητρίου.

«Η απάντηση ήταν άμεση και θετική και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Μας είπε χαρακτηριστικά “πείτε, ότι έγινε κιόλας χθες” και σε λίγες ημέρες μας ενημέρωσαν ότι έχουν προμηθευτεί τα ιατρικά εργαλεία που θα κατανεμηθούν σε όλα τα περιπολικά, τις μηχανές και γενικά σε όλες τις μάχιμες υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Δημητρίου για την κίνηση αυτή. Ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου από την πλευρά του αναφέρθηκε στα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων μηνών με θύματα αστυνομικούς και στο ότι η εταιρεία δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο πέρα από το να στηρίξει με τον τρόπο αυτό μία συνολική προσπάθεια ώστε το κοινωνικό σύνολο να αισθάνεται ασφαλές. «Θεωρώ, ότι ως εταιρεία έχουμε την υποχρέωση να συνεισφέρουμε σε τέτοια γεγονότα με την ευχή φυσικά να είναι αχρείαστα», ανέφερε.

Η ΕΑΥΙ δώρισε μία εικόνα στον κ. Δημητρίου και ακολούθησε η παράδοση των υλικών στους διευθυντές και εκπροσώπους των υπηρεσιών στις οποίες κατανεμήθηκαν ήδη τα «τουρνικέ».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ