Επικαιρότητα

ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ Η Μητρόπολη παρέλαβε ιστορική λειψανοθήκη

Off

Την Κυριακή η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων παρέλαβε από τον Μέγα Ευεργέτη της Ορθοδοξίας Αθανάσιο Μαρτίνο μια ιστορική λειψανοθήκη, την αποκαλουμένη και «Χάρη», η οποία την δεκαετία του 1990 εξαφανίστηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Διχουνίου.

Η λειψανοθήκη αυτή, έργο του εξαίρετου Καλαρρυτινού αργυροτεχνίτη Ποντίκη, περιέχει πολλά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας και αποτελεί υπέροχο κομψοτέχνημα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, ο κ. Μαρτίνος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, παρέδωσε την λειψανοθήκη, «για την απόκτηση της οποίας διέθεσε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό, έχοντας βεβαίως και την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος παρέλαβε την ιστορική λειψανοθήκη και ταυτόχρονα τίμησε τον πρώην Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Μαρτίνο με τον Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, πολιούχου των Ιωαννίνων, ενώ προσέφερε και στην Μαρίνα Μαρτίνου αγιογραφημένη εικόνα της Θεοτόκου.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής καθώς και η πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Κατά το πρωινό που παρετέθη σε παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου η Βαρβάρα Παπαδοπούλου μίλησε για τη Μονή Διχουνίου και για την επιστραφείσα ιστορική λειψανοθήκη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ