Επικαιρότητα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο δύσκολος δρόμος της εδραίωσης και η αισιοδοξία

Off

Οι ευρωεκλογές τον προσεχή Ιούνιο θα είναι ο πρώτος «σταθμός» με έντονο πολιτικό χαρακτήρα για το εγχείρημα του νέου πολιτικού φορέα της Νέας Αριστεράς.

Τουλάχιστον αυτό περιέγραψε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και επρόκειτο αν κάνει και μία ανοιχτή πολιτική ομιλία το βράδυ στα Λιθαρίτσια. Η Νέα Αριστερά κάνει τα πρώτα της βήματα και στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, με τη συγκρότηση τοπικών επιτροπών και κατανομή αρμοδιοτήτων ανά τομέα και θεματικές, ενώ η παρουσία του κ. Χαρίτση ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στελέχους του νέου φορέα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για να επικοινωνήσουν τις θέσεις της Νέας Αριστεράς.

Στο ίδιο πλαίσιο και πριν φτάσουμε στις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά όπως ανέφερε θα πραγματοποιήσει μία πανελλαδική συνδιάσκεψη στο τέλος του Ιανουαρίου, ευελπιστώντας πως θα υπάρχει ισχυρή παρουσία πολιτών από όλη τη χώρα που ασφυκτιούν, όπως είπε στη σημερινή ζοφερή πολιτική πραγματικότητα και αναζητούν μία διαφορετική πρόταση.

Τον Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, για να μορφοποιηθούν αφενός το πρόγραμμα και αφετέρου η οργανωτική δομή του κόμματος.

«Τελειώσαμε με λογικές και αντιλήψεις που εκφυλίζουν την αριστερά. Τελειώσαμε με πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο που πρέπει να κινείται μια σύγχρονη αριστερή δύναμη. Τελειώσαμε με λογικές ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συλλογικές λειτουργίες και ότι αρκεί μια μεσσιανικού τύπου αντίληψη για να υπάρχει το κόμμα μέσα στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Ρωτήθηκε πάντως και για τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει η Νέα Αριστερά στις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποτυπωθεί η απήχηση των θέσεων στην κοινωνία και πως αυτό θα γίνει μέσα από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και την επικοινωνία των θέσεων και προτάσεων της Νέας Αριστεράς εντός και εκτός Βουλής.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ