Επικαιρότητα

Τι ισχύει στην υπόθεση με τις μελέτες ως το 2012

Off

Στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, με τις θεσμοθετημένες επιτροπές ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών, ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες στο μέλλον, φαίνεται πως μπορεί να φτάσει για να λυθεί η υπόθεση με τις μελέτες που επρόκειτο να γίνουν από την ΠΕΔ και τους δήμους ως το 2012, οι περισσότερες εκ των οποίων όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ ή ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση δεκαετίας.

Πρόκειται για μία υπόθεση, που ήρθε στο προσκήνιο λίγο πριν το τέλος του 2023 όταν κατά πλειοψηφία η ΠΕΔ ενέκρινε την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία για την παραλαβή και πληρωμή των μελετών, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όμως να κρίνει άκυρη τη συνεδρίαση, λόγω παράτυπης σύνθεσης του οργάνου. Ο κ. Γόγολος που είχε παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ηγουμενίτσας δε νομιμοποιούταν να είναι παρών στην ΠΕΔ και ως εκ τούτου η Αποκεντρωμένη όρισε ότι θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις εκείνης της συνεδρίασης.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρξε απαρτία στην πρώτη σύγκληση με τα ίδια θέματα, όπως έγινε και στη χθεσινή όπου προσήλθαν τέσσερα μέλη της ΠΕΔ. Την Παρασκευή θα γίνει η τρίτη και τελευταία απόπειρα με την απαρτία να επιτυγχάνεται με την παρουσία του 40% των μελών του Σώματος και τον πρόεδρο κ. Ντακαλέτση σε δηλώσεις του να κάνει λόγο για μία εικόνα που δεν τιμά την αυτοδιοίκηση συνολικά στην Ήπειρο. Επέκρινε δε προσωπικά τον κ. Γόγολο που δεν είχε ενημερώσει το Σώμα για την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Οι «αραχνιασμένες»

μελέτες

Επί του περιχεομένου της υπόθεσης ο κ. Ντακαλέτσης επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου ότι η ΠΕΔ δε νομιμοποιείται να προχωρήσει την πληρωμή καμίας μελέτης γιατί αυτές θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το 2012 και πως στη συνέχεια ουδέποτε η ΠΕΔ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο που εμφανίζεται στην πορεία και ως ο μελετητής 15 συνολικά μελετών με προϋπολογισμό 2,6 εκ. ευρώ.

«Η ΠΕΔ δεν έχει σε ισχύ καμία σύμβαση με τον ανάδοχο όπως επίσης δεν υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις με τους δήμους. Μόνο στον δήμο Δωδώνης ήρθε ξαφνικά ένα έγγραφο για να παραλάβουμε τρεις μελέτες, για τις οποίες όμως ποτέ δεν πήραμε απόφαση να παραταθούν μετά το 2012. Δυστυχώς, κάποιοι με εκβιαστικό τρόπο προσπαθούν το 2024 να παραλάβουν μελέτες που δεν ξέρω αν υπάρχει και ουσιαστικό αντικείμενο πλέον, και να τις πληρώσει η ΠΕΔ το 2024», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντακαλέτσης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ