Επικαιρότητα

Στον αστερισμό ισχυρών αυξήσεων τα δημοτικά τέλη

Off

Στον αστερισμό ισχυρών αυξήσεων περνάνε τα δημοτικά τέλη για την πόλη των Ιωαννίνων μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να εισηγηθεί τη σημαντική αύξηση για τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού για το 2024.

Μετά την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, η εισήγηση μπήκε σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας. Βασικό χαρακτηριστικό της συζήτησης που ακολούθησε ήταν και η πολιτική αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις αντιθέσεις τους.

Την εισήγηση έκανε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Γιώτη, η οποία αφού απέδωσε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την πολιτική της, αναφέρθηκε και στα βασικά αίτια που έφεραν και την επιλογή της πρότασης για αυξήσεις που επικεντρώνονται στο αυξημένο κόστος στην ενέργεια, στο τέλος ταφής και το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στην πόλη των Ιωαννίνων τα τέλη φτάνουν από το 1,62 ευρώ ανά τ.μ. σε 1,95 ευρώ, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής, Περάματος και Κατσικά, τα τέλη φτάνουν το 1,10 ευρώ ανά τ.μ. από 0,77 ευρώ.

Χωρίς αλλαγές παραμένουν τα τέλη στις Δημοτικές Κοινότητες Μαρμάρων, Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου.

Μετά την εισήγηση της Γ. Γιώτη ακολούθησαν ερωτήσεις από τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Θέματα στα οποία άνοιξε η συζήτηση αυτή ήταν οι αλλαγές στον οδοφωτισμό με τα Led, η μεταφορά του Εργοταξίου, η πορεία της ανακύκλωσης, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.

Ως προς το τέλος ταφής η δημοτική αρχή θα περιμένει και τις κεντρικές εξελίξεις με τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι δήμοι.

Παρέμβαση σε αυτό το σημείο έκανε και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, δίνοντας απαντήσεις σε θέματα που τρέχουν, όπως το «Πράσινο Σημείο» ή η μετεγκατάσταση του Εργοταξίου.

Παρέμβαση προς το σώμα έκανε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, χαρακτηρίζοντας ως «κακόγουστο αστείο» σε βάρος πολιτών, την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και ζητώντας να μην αυξηθούν, ενώ το λόγο πήρε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελ. Κιοσέ που εξέφρασε τη διαφωνία με τις αυξήσεις.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. Ο πρώην δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή και για τη στάση της προεκλογικά ενώ τοποθετήθηκαν ακόμα η Τατ. Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας, ο Παντελής Κολόκας, η Όλυ Τσουμάνη, ο Φ. Φίλιος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ- περισσότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.

Ψήφισμα για τον Τ. Ζαγορίσιο

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να ζητά από τους επικεφαλής των παρατάξεων να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας, ώστε να συζητηθεί το μείζον ζήτημα των ανταποδοτικών τελών.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για τον θάνατο του Τάκη Ζαγορίσιου.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ