Εκδηλώσεις

Μια γιορτή για την Ημέρα Φυσικών Επιστημών

Off

Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων πραγματοποιήθηκε εφέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων την Παρασκευή με τη συμμετοχή 600 μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς πολλών δημοσίων σχολείων της πόλης.

Η εκδήλωση περιελάβανε αρχικά ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή, Ομότιμο Διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, του Johns Hopkins University και Επικεφαλής Ερευνητή της NASA στα Voyager 1 & 2, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαστημικές αποστολές που συμμετείχε ως επικεφαλής, και τον Ευάγγελο Ν. Γαζή, Ομότιμο Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, που παρουσίασε το πώς φτάσαμε στα είδη των στοιχειωδών σωματείων καθώς και στα χαρακτηριστικά τους. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκαν διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από τους υπευθύνους ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, Β. Νούση και Ν. Παναγιωτίδη, από τον καθ. Χημείας Κ. Σκομπρίδη και από τους μαθητές που ομολογουμένως έκλεψαν την παράσταση.

Στην παρουσίαση των διδακτικών σεναρίων προέδρευσαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κων. Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο Επίκ. Καθηγητής Νικ. Μπάκας (Φυσικής) και ο Σύμβουλος ΠΕ04 Δημ. Κόρακας. Και την αποφώνηση της Ημερίδας έκανε ο Καθ. Φυσικής Κ. Κώτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Σίντος, ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής Σ. Κοέν και η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Σταματία Λογοθέτη. Στην Ημερίδα συμμετείχαν το 3ο, το 9ο, το 10ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο, τα Γυμνάσια Μπιζανίου και Κατσικά, το 3ο , 4ο, το 5ο, το 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων καθώς και το Λύκειο Ελεούσας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ