Αθλητικά

Ξέ(Χ)ασε να κερδίζει ο ΠΑΣ και χαρίζει παιχνίδια

Off

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του ΠΑΣ από την περσινή κιόλας περίοδο 2022-2023 ήταν το ότι από ένα σύνολο που έπαιζε για τη νίκη εντός κι εκτός έδρας επί Γιαννίκη και Μεταξά, μετατράπηκε σε ένα σύνολο με πρώτιστο στόχο να μη χάνει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να εμποτιστεί με μία συντηρητική αγωνιστική φιλοσοφία, απόρροια των αδυναμιών της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών που συνεχίστηκε και φέτος τόσο με τον πρώην προπονητή, όσο και με τον κ. Γρηγορίου. Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν την Κυριακή την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος παραχωρώντας μία ακόμη ισοπαλία στον αδιάφορο Ατρόμητο – όπως έγινε και με τον ΟΦΗ – την προηγούμενη Κυριακή και τερμάτισαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ μπαίνει στη διαδικασία των πλέι άουτ χωρίς μεγάλη απόσταση από τις άλλες ομάδες με την Κηφισιά να έχει από χθες μετά την τιμωρία του Βόλου, 21 βαθμούς, ο Παναιτωλικός 20 και ο Βόλος 19, όμως αυτό που προβληματίζει είναι πως παρότι κάνει καλές σχετικά εμφανίσεις, έχει μία τρομερή αδυναμία να παίρνει νίκες. Δυσκολεύεται να βάλει γκολ, σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες, ενώ δέχεται γκολ με κάθε τρόπο και μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία ου αντιπάλου όπως έγινε και με τον Ατρόμητο.

Επίσης, με εξαίρεση τον Κόντε, ο ΠΑΣ δεν έχει κανέναν άλλο παίκτη με επαφή με το γκολ και αυτό δυσκολεύει αφάνταστα την συνολική προσπάθεια.

Οι βαθμολογικές διαφορές είναι ελάχιστες για τα πλέι άουτ, η αγωνιστική εικόνα έχει βελτιωθεί, ο κ. Γρηγορίου έχει στα χέρια του περισσότερες επιλογές παικτών, όμως η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά και ο ΠΑΣ δεν την έχει. Αν αυτή η εικόνα αλλάξει στα πλέι άουτ και η ομάδα γίνει πιο αποτελεσματική, τότε θα έχει σίγουρα τύχη, διαφορετικά, θα είναι η πρώτη που θα αποχαιρετίσει την κατηγορία.

Πρεμιέρα στο Περιστέρι

Η κλήρωση για τα πλέι άουτ θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί καλή για τον ΠΑΣ που θα παίξει στο Περιστέρι την πρώτη αγωνιστική ενώ θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και τον Βόλο στους «Ζωσιμάδες» και θα παίξει εκτός με την Κηφισιά. Οι ημερομηνίες και οι ώρες έναρξης των αγώνων θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Το πρόγραμμα του ΠΑΣ έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2η αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Παναιτωλικός

3η αγωνιστική: ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

4η αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Αστ. Τρίπολης

5η αγωνιστική: Πανσερραϊκός-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

6η αγωνιστική: Κηφισιά-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

7η αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Βόλος

Χάρισε την ισοπαλία

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας και κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Ροσέρο και Σόρια. Το γκολ όμως ήρθε στο 37΄ από ένα λάθος του Τσακμάκη με τον Κόντε να κλέβει τη μπάλα να βγάζει μόνο του τον Ριένστρα και ο Ολλανδός να κάνει το 1-0. Μία μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μπακαδήμας στις καθυστερήσεις ενώ στον αντίποδα ο Ατρόμητος είχε μία κεφαλιά του Αντζιέλσκι που έφυγε άουτ. Σε αντίθεση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ όπου η ομάδα υποχώρησε στο πρώτο μισό, αυτή τη φορά ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και αν οι Σόρια, και Ροσέρο ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων. Σπατάλησε όμως τις ευκαιρίες που είχε και στο 58’ σε μία αντεπίθεση, ο Αντζιέλσκι αφού απέφυγε τον Σούλη, ισοφάρισε. Μέχρι το 74’ ο ΠΑΣ «χάθηκε» από το γήπεδο παρά τις αλλαγές των Ντεμίρ, Ροζάλες και Παμλίδη, όμως η αποβολή του Κιβρακίδη με απευθείας κόκκινη διαμόρφωσε νέα συνθήκη. Μέσα σε δύο λεπτά ο ΠΑΣ έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ το φάουλ του Κόντε, να απομακρύνει τη μπάλα στο σουτ του Παμλίδη και ο ανενόχλητος Ροζάλες να στέλνει τη μπάλα άουτ και τον Σομποσίντσκι να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Οι αλλαγές του Ίλιτς «έδεσαν» την άμυνα του Ατρόμητου που δεν επέτρεψε στους Γιαννιώτες να κάνουν κλασική ευκαιρία πέρα από ένα σουτ του Σόρια στις καθυστερήσεις που έφυγε άουτ. Στο τελευταίο λεπτό θα μπορούσαν να γίνουν εμφράγματα, όμως ο Τζοβάρας από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Κιάκος, Κόντε, Ριένστρα οι κορυφαίοι

Με διαφορά για τον ΠΑΣ κορυφαίοι ήταν οι Κιάκος, Κόντε και Ριένστρα, ενώ δε βοήθησαν όσο έπρεπε οι Τούτου, Ροσέρο, και οι αλλαγές Ροζάλες, Ντεμίρ και Παμλίδης. Σε κακή κατάσταση ο Σόρια τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά με πολλές λανθασμένες τελικές επιλογές.

Νέο αρνητικό ρεκόρ

Με το 1-1 με τον Ατρόμητο την Κυριακή ο ΠΑΣ επισφράγισε ένα ακόμη ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί τα επόμενα χρόνια. Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα μετρώντας μόλις τρεις νίκες σε 26 παιχνίδια, ενώ έκανε επίσης αρνητικό ρεκόρ με δύο εντός έδρας νίκες στους «Ζωσιμάδες» που κάποτε ήταν έδρα – φόβητρο, ενώ τώρα όποια ομάδα έρχεται στα Γιάννενα, αισθάνεται φαβορί και αυτό έχει να κάνει και με την νοοτροπία που διακρίνει την ομάδα.

Ίλιτς: «Φανταστική ατμόσφαιρα»

Ο προπονητής του Ατρόμητου έκανε λόγο για μία φανταστική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο από τους φιλάθλους του ΠΑΣ.

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα απόψε, μια υπέροχη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και με πολλούς φιλάθλους. Έγινε πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι για μας. Στο πρώτο ημίχρονο, μετά τα πρώτα 15 λεπτά, ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε ένα μεγάλο λάθος και δεχτήκαμε ένα γκολ που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και σκοράραμε και ισοφαρίσαμε. Δυστυχώς είχαμε την κόκκινη κάρτα και μείναμε με παίκτη λιγότερα, αλλά αντεπεξήλθαμε και ο ένας βαθμός είναι καλός και σημαντικός για μας».

Γρηγορίου: «Άδικο…»

Για άδικο αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας Μιχ. Γρηγορίου.

«Σήμερα αν μία ομάδα δικαιούται τη νίκη είναι η δική μας. Πετύχαμε γκολ, τα παιδιά δείχνανε ότι θέλανε τους 3 βαθμούς, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ευκαιριών. Στο β’ ημίχρονο συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και στο β’ ημίχρονο, για να μη γίνει το ίδιο που έγινε με τον ΟΦΗ, όπου οπισθοχωρήσαμε. Δεν το κάναμε σε κανένα σημείο του ματς αυτό σήμερα, είχαμε μία τεράστια ευκαιρία με τον Ροζάλες, το φάουλ του Κόντε και γενικά μας αδικεί το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και το εννοώ αυτό. Έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας. Σε 14 μέρες μπαίνουμε στη διαδικασία των πλέι άουτ σε απόσταση 1-2 βαθμών από τη ζώνη της παραμονής και 4 ομάδες διεκδικούν τον ίδιο στόχο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο και για σήμερα, μάς είχε λείψει και το πληρώσαμε έμμεσα. Όλοι, κι εμείς κι εσείς να γίνουμε ένα, γιατί ακολουθεί αυτή η διαδικασία και θα είναι σημαντικό να είμαστε ένα, και είμαστε ένα».

Η βαθμολογία

Η τελική κατάταξη στην κανονική διάρκεια της σεζόν έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ 60

ΑΕΚ 59

Ολυμπιακός 57

Παναθηναϊκός 56

Άρης 42

Λαμία 34

Αστ. Τρίπολης 31

Ατρόμητος 28

Πανσερραϊκός 27

ΟΦΗ 25

Κηφισιά 21

Παναιτωλικός 20

Βόλος 19

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18

Παρελθόν ο Νιαρχάκος

Η χθεσινή ημέρα στο μεταξύ έφερε εξελίξεις και ανακατατάξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα καθώς η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοίνωσε το πρωί το τέλος της συνεργασίας της με τον Δημ. Νιαρχάκο, τέως πλέον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας που επέστρεψε στον Άρη ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας Δημήτρη Νιαρχάκο και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Πήρε το παιχνίδι με Βόλο

στα χαρτιά η Κηφισιά

Εκδόθηκε χθες η απόφαση της πειθαρχικής της Super League για το ρατσιστικό σχόλιο του Αχ. Μπέου στον ποδοσφαιριστή Τετέι, με την Κηφισιά να κερδίζει το ματς στα χαρτιά με 3-0 και πλέον να ανεβαίνει στους 21 βαθμούς. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ