Ήπειρος

Απαραίτητη η αστυνόμευση στην Κόνιτσα

Off

Έωλη και αβάσιμη χαρακτηρίζει την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από τη πολιτική ηγεσία του υπ. Δημόσιας Τάξης για την εφαρμογή του σχεδίου των συγχωνεύσεων και καταργήσεων αστυνομικών τμημάτων, ο δήμος Κόνιτσας, επιχειρώντας να διαμορφώσει το δικό του πλαίσιο επιχειρημάτων προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Μία κατάσταση η οποία παραμένει το ίδιο δύσκολη όπως και πριν κάτι που επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου και από τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε εκκλησίες. Η τελευταία περίπτωση στην Αετόπετρα της Κόνιτσας ήταν ίσως η πλέον χαρακτηριστική, αφού οι δράστες φαίνεται πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα λάφυρα που βρήκαν και απέσπασαν στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και «χτύπησαν» στη συνέχεια στην κεντρική εκκλησία του χωριού τον Άγιο Αθανάσιο, αφαιρώντας εικόνες, αγιογραφίες, μία λειψανοθήκη, ένα ιερό Ευαγγέλιο και ιερά σκεύη. 
«Η Μητρόπολη Κόνιτσας είχε αναλάβει μία πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί ένα κτήριο στο οποίο θα φυλάσσονται όλα τα πολύτιμα αντικείμενα και οι εικόνες μεγάλης αξίας. Μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει αυτή η ιστορία, όμως όσο μεγαλώνει η κρίση τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα όπως τα τελευταία.
Ο δήμος Κόνιτσας έχει ομόφωνα αποφασίσει να απορρίψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που προβλέπει και την κατάργηση του ΑΤ Πυρσόγιαννης, γιατί το θέμα της αστυνόμευσης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Παπασπύρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου