Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:13
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024
Πολιτισμός

Χαρακτικά και γλυπτά του Δημήτρη Τσιρογιάννη

Off

Έκθεση με «Χαρακτικές, Γλυπτικές  συνδέσεις» του Δημήτρη Τσιρογιάννη διοργανώνει το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» από την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Ποια θα μπορούσαν να θεωρηθούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σύγχρονης μνημειακής  γλυπτικής; Η μορφολογική σαφήνεια , η δυναμική των όγκων και η ρυθμική εναλλαγή των διαδοχικών επιφανειών  ενός έργου είναι μερικά από αυτά…  Όλες οι παραπάνω ιδιότητες απαντώνται στα συγκεκριμένα γλυπτά του Δημήτρη Τσιρογιάννη, συμπυκνώνονται, όμως, σε μικρές διαστάσεις… Ο Τσιρογιάννης μοιάζει, πραγματικά, να δημιουργεί τα μικρών διαστάσεων γλυπτά του αναλογιζόμενος τα μνημεία που θα μπορούσαν προκύψουν  από αυτά… Αντικρίζοντας κανείς τα γλυπτά του, συνεπώς, αντιλαμβάνεται, πως μια μνημειακή σύνθεση μπορεί συχνά να επιτυγχάνεται με μη μνημειακά μέσα και να δημιουργείται σε μικρές διαστάσεις… ». «Η χαρακτική είναι πράγματι  μια  τέχνη  που συνδέεται άμεσα, με συγγένεια πρώτου βαθμού, με τη γλυπτική, με διαφορετικό ωστόσο αποτέλεσμα στην κατάληξή της. Και στο σημείο αυτό έγκειται η γοητεία του τελεσφόρου εγχειρήματος του Δημήτρη Τσιρογιάννη…

Τα χαρακτικά του Δημήτρη Τσιρογιάννη , ξυλογραφίες σε πλάγιο ξύλο , διακρίνονται από την προσωπική εικαστική γραφή του καλλιτέχνη ,  μια γραφή που έχω  την αίσθηση ότι πολλά οφείλει στην γλυπτική της καταγωγή…». Το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» είναι στην οδό Σούτσου 26 (τηλέφωνο: 26510 36517) και η έκθεση θα διαρκέσει ως 19 Απριλίου.  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00, Τετάρτη 6.00μμ – 9.00μμ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ