Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 12:56
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024
Αθλητικά

Θέαμα και ταχύτητα στη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Off

Θέαμα υψηλού επιπέδου υπόσχεται η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων, που διοργανώνει το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη διαδρομή των Λιγκιάδων, με 25 πληρώματα και αυτοκίνητα να αναμένεται να βρεθούν στην αφετηρία.

Ο αγώνας υπολογίζεται στη βαθμολογία για το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και συγκεντρώνει αξιόλογες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετοί γιαννιώτες αθλητές, με τον πρόεδρο της ΕΛΕΤΑ Χρήστο Σαρηγιαννίδη να αναφέρεται στο υψηλό επίπεδο και του αγώνα, όπως όμως και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε επίπεδο αυτοκινήτων στην περιοχή. «Τα Γιάννενα είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπάρχουν αθλητές και αυτοκίνητα που είναι σε υψηλό επίπεδο. Αξίζει ο κόσμος να έρθει στη διαδρομή», ανέφερε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ΕΛ.ΕΤ.Α., τους χορηγούς του αγώνα καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά τους.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρόσβασης, που θα συνδέει τους Λιγκιάδες με τη Μάζια, ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα για όσους χρειαστεί να μετακινηθούν την ώρα του αγώνα. Δρόμος, μάλιστα, που πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. θα ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και θα τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας, που θα γεμίσει από τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 13 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 14 Απριλίου τα δύο σκέλη του αγώνα.

Στήριξη από

Περιφέρεια και Δήμο

Στο γεγονός ότι η Ανάβαση Ιωαννίνων εντάχθηκε στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος από τη δεύτερη μόλις διοργάνωσή της, στάθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης. «Ευχή όλων είναι να ενταχθεί και στο πρωτάθλημα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πολλαπλασιαστούν οι συμμετοχές», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις ενέργειες, που φέρνουν επισκέπτες στα Γιάννενα. Σημείωσε, παράλληλα, πως είναι μια ευκαιρία για τα Γιάννενα να δείξουν και το «μπαλκόνι» τους, που είναι οι Λιγκιάδες.

Τα συγχαρητήριά του στους ανθρώπους της ΕΛΕΤΑ για την προσπάθεια ανάδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ένταξης της Ανάβασης Ιωαννίνων σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης. «Η Περιφέρεια είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις, που φέρνουν κόσμο στα Γιάννενα και γενικότερα στην Ήπειρο, γιατί πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή», πρόσθεσε.

Real time αποτελέσματα

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑ (https://eleta.eu/live/), χάρη στην ανάπτυξη ενός προγράμματος αυτοματοποιημένης καταγραφής του χρόνου και των αποτελεσμάτων, που προέκυψε από τη συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής ActionNPA για την οποία μίλησε ο Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

«Θα καταγράφονται αυτοματοποιημένα οι χρόνοι στην αφετηρία, τη μέση διαδρομή (split) και τον τερματισμό και αυτό θα είναι ορατό στη σελίδα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Η ΕΛΕΤΑ θα είναι ο μοναδικός διοργανωτής αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που θα έχει αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής. Το σύστημα είναι επεκτάσιμο και θα μπορέσουμε σε δεύτερο και σε τρίτο χρόνο να το επεκτείνουμε για ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας μέσα από το internet ζωντανά», εξήγησε ο κ. Αρκαδόπουλος, σημειώνοντας πως όλοι οι προγραμματιστές, που εργάστηκαν σε εθελοντική βάση για την ανάπτυξη του συστήματος, είναι Γιαννιώτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής και υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, Δημ. Μάντζιος.

Με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα γίνει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή από τις 8.30 το πρωί έως 4.30 απόγευμα στον δρόμο διασταύρωση Λιγκιάδων έως πλατεία Λιγκιάδων και στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από τη διασταύρωση Αμφιθέας έως το γήπεδο Μάζιας. Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων από τον κόμβο Ζαγορίου έως τον κόμβο Μάζιας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ