Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:37
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Ένα μικρό «παράθυρο» για τον ημικόμβο στο Δρίσκο

Off

Η προοπτική της κατασκευής του ημικόμβου εξόδου της Εγνατίας οδού από την περιοχή της Μπαλντούμας προς την περιοχή του Δρίσκου ήταν η είδηση που προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάου και του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη την Κυριακή.

Η αφορμή της συνέντευξης μπορεί να αφορούσε στον έλεγχο για την κατάσταση της σήραγγας στο Μαλακάσι και τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, πλην όμως στο περιθώριο των δηλώσεων, ο κ. Ταχιάος τόνισε πως το υπουργείο μαζί με την Εγνατία Α.Ε αλλά και τον παραχωρησιούχο θα εξετάσουν με σοβαρότητα την προοπτική κατασκευής αυτού του ημικόμβου.

Για την πολιτική ηγεσία βέβαια του υπουργείου μπορεί το θέμα να φαίνεται καινούργιο, κάθε άλλο όμως παρά τέτοιο είναι, καθώς αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της από την ολοκλήρωση και παράδοση της Εγνατίας σε κυκλοφορία.

Επειδή όμως η Εγνατία Οδός Α.Ε δεν είχε τοποθετηθεί θετικά επί του αιτήματος, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε προχωρήσει με δική της πρωτοβουλία και αντίστοιχες δαπάνες στην προμελέτη του έργου, την οποία είχε αποστείλει μάλιστα στην Εγνατία Α.Ε.

Ο Αλ. Καχριμάνης επανέλαβε ενώπιον του υφυπουργού, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ότι ο συγκεκριμένος ημικόμβος είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για το βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου καθώς αποτελεί την οδό σύνδεσης με το αντίστοιχο τμήμα της πόλης προς την περιοχή του Περάματος που συνδέεται με το δρόμο προς Κακαβιά.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε, ότι το θέμα θα εξεταστεί από κοινού με τον παραχωρησιούχο με τον Αλ. Καχριμάνη να παρεμβαίνει εκ νέου και να τονίζει πως η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να καλύψει από ίδιους πόρους το κόστος της κατασκευής, γιατί το έργο πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο.

Οι άλλοι οδικοί άξονες

Βασική προτεραιότητα για το υπουργείο πάντως για την Ήπειρο παραμένει ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά που θα συμβασιοποιηθεί εντός του έτους, όπως τόνισε ο κ. Ταχιάος. Επίσης όμως, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου για τις υπόλοιπες οδικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα με τις αναγκαίες και απαραίτητες βελτιώσεις των οδικών αξόνων στο παραθαλάσσιο μέτωπο όπως η σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα.

«Τα συζητάμε σε μια δυναμική διαδικασία και φεύγω με ένα φάκελο σημαντικό από τη συνάντηση. Έχουμε επαφές και μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας και του υπουργείου, για να βρεθεί λύση για τη δυτική πλευρά της Ηπείρου, όπως επίσης και για τη βόρεια παράκαμψη του Αμβρακικού, που και αυτό είναι ένα σημαντικό  έργο που πρέπει να προχωρήσει. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλουν την ωρίμανσή τους, δεν είναι εύκολη ιστορία», τόνισε ο κ. Ταχιάος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ