Ήπειρος

Οι θερμικές κάμερες… πήγαν Έβρο

Off

Όχι μόνο δεν παραλήφθηκαν οι καινούργιες κάμερες θερμικής απεικόνισης τις οποίες είχε υποσχεθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και όσες υπήρχαν στην περιοχή, έχουν διατεθεί για την κάλυψη αναγκών στον Έβρο!
Την σχετική καταγγελία κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με επιστολή της προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κων. Τσουβάλα ζητώντας την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής με τα απαραίτητα μέσα.
Όπως τονίζεται στην επιστολή ο σύγχρονος εξοπλισμός που θα συνέβαλλε στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος δεν βρίσκεται καν στα χέρια των αστυνομικών, εκτός από μία κάμερα θερμικής απεικόνισης, με τις υπόλοιπες ή να έχουν διατεθεί από το 2012 για τις ανάγκες στην περιοχή του Έβρου ή να έχουν υποστεί βλάβη.
Ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Κ. Κίτσιος επισήμανε πως οι αστυνομικές υπηρεσίες λειτουργούν σε άριστο βαθμό ετοιμότητας με άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, αλλά με υποτυπώδη εξοπλισμό.
«Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τους συναδέλφους σε νευραλγικές υπηρεσίες, για να ανταποκριθούν με ασφάλεια στις αποστολές τους. Θέλουμε οι πολίτες παρά την κρίση που βιώνουν, να νοιώθουν ασφαλείς και να βασίζονται στους αστυνομικούς που είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ασφάλεια, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους», τόνισε ο κ. Κίτσιος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου