Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:23
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα

Καραβάκι με ράμπα πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες

Off

Εκπληρώνοντας μία ηθική υποχρέωση την οποία τα μέλη της οικογένειας χαρακτήρισαν ως «τάμα» και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οικογένεια Γκίγκη που έχει την ιδιοκτησία ενός από τα δύο νέα καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια στην Παμβώτιδα φιλοξένησε για δύο ημέρες δεκάδες ωφελούμενους κοινωνικών δομών από τα Γιάννενα και την Άρτα.

Δόθηκε έτσι η δυνατότητα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες αλλά και σε άτομα που ακολουθούν προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης να επιβιβαστούν σε ένα καραβάκι, που είναι το μοναδικό που διαθέτει ράμπα πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες.

Από μόνη της η δυνατότητα αυτή αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική αφενός για την παροχή ίσων δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες και αφετέρου ανοίγει έναν επιπλέον δρόμο για την επισκεψιμότητα της Νήσου.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ξεναγήσεις στα μέλη του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ Κυψέλη και στο παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ ενώ χθες φιλοξενήθηκαν διαδοχικά και περιηγήθηκαν στην Παμβώτιδα μέλη του Συλλόγου «Αγία Θεοδώρα» από την Άρτα, του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό «Εστία» και της Ένωσης Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Για την εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα που δίνεται πλέον σε δεκάδες οικογένειες να κάνουν κάτι που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, να επιβιβαστούν δηλαδή σε ένα καραβάκι και να επισκεφθούν το Νησί ή να περιηγηθούν στην Παμβώτιδα μίλησαν ο Χαράλαμπος Μπίζας, πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Θεοδώρα» και ο Χρήστος Θέμος από τον Σύλλογο «Εστία».

«Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γοργόλη αλλά κυρίως προς την οικογένεια Γκίγκη και το πλήρωμα που μας έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσουμε μία υπέροχη στιγμή, θυμίζοντας σε όλους ότι τα παιδιά μας έχουν και δυνατότητεςκαι αξιοπρέπεια για να ζήσουν μαζί μας ως φυσιολογικοί άνθρωποι. Ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν μάθαμε ότι υπάρχει ένα καραβάκι με ράμπα πρόσβασης και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους και από πολλές οικογένειες», ανέφερε ο κ. Μπίζας.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Γκογκάκη τόνισε πως αποτελεί βασική προτεραιότητα η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και ο σεβασμός απέναντι στα άτομα με κινητικές ή άλλες αναπηρίες.

Τέλος, ο Βασίλης Γκίγκης εκ των ιδιοκτητών του νέου καραβιού εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν να διοργανωθεί αυτό το διήμερο και πρόσθεσε πως αποτελεί και δική τους προτεραιότητα να αισθάνονται όλοι οι συμπολίτες ισότιμοι.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ