Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 09:52
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2023
Αθλητικά

ΑμεΑ και αθλητισμός, πολιτικές και δράσεις

Off

Η Υποεπιτροπή για Θέματα ΑμεΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνεδρίασε την Τετάρτη με θέμα: «Πολιτικές για τα ΑμεΑ στον αθλητισμό»

Στη συνεδρίαση, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχαν οι:  Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης,  Αθανάσιος Τσιβίλης, Α΄ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών,  Κωνσταντινιά Σωτηριάδη, Γενική Γραμματέας Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Ιωσήφ Σταυρακάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Χαράλαμπος Περδίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο,  Δήμητρα Αρκά, Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβης επί τιμή, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Special Olympics, Χρήστος Κορομηλάς, Γενικός Γραμματέας Σκύλων Οδηγών Τυφλών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε:

«Ήταν ξεκάθαρη η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης από την πρώτη μέρα να ενσκήψει στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά συνολικά.

Και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα σε αυτό το κομμάτι, αλλά σίγουρα δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής.

Ξεκινώντας από την Παιδεία, καλλιεργούμε, όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, μια πιο συμπεριληπτική κουλτούρα. Επίσης, πολλά από τα χρόνια αιτήματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες ικανοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητά τους.

Οι συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση και πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και είδος αναπηρίας. Άλλωστε, οι αθλητές με αναπηρίες δίνουν την ψυχή τους σε αγωνίσματα και μας κάνουν όλους υπερήφανους με τις επιδόσεις τους. Οφείλουμε να στηρίζουμε τα οράματα, τις δράσεις τους, να τους δίνουμε κίνητρα και να είμαστε δίπλα τους στον δρόμο για την επιτυχία».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός και γενικότερα ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί όχι απλά ένα σημαντικό κεφάλαιο του αθλητισμού, αλλά πρωτίστως ένα εξαιρετικό υπόδειγμα στάσης ζωής.  Οι αθλητές ΑμεΑ, οι πρωταθλητές ΑμεΑ και οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν, κυρίως για τους νέους μας, πρότυπα: μαχητικότητας και αγωνιστικότητας, αέναης προσπάθειας για βελτίωση, αισιοδοξίας και επιμονής» και επισήμανε: «την αυξημένη, κατά τουλάχιστον 30%, χρηματοδότηση των σωματείων ΑμεΑ, των Ομοσπονδιών τους και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής την τριετία 2020-2022. Χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ. Την σε εξέλιξη καταγραφή της προσβασιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα μέσα του «Πέλοπα» (από τις 4.777 δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, που έχουν καταγραφεί, μόλις οι 1.200 έχουν δηλωθεί προσβάσιμες σε ΑμεΑ) και την προτεραιοποίηση έργων κατασκευής και αναβάθμισης, με έμφαση στην προσβασιμότητα.

Την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μέσα από τη διεκδίκηση και υλοποίηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και στο πεδίο των ΑμεΑ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ