Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:39
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2016
Ήπειρος

Δωρεάν υγεία και στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Off

Έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες των ομάδων που έχουν συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες απέναντι στον ΟΑΕΕ, αλλά και της Κίνησης Πολιτών Ιωαννίνων, προς τα συναρμόδια υπουργεία με αφορμή την μη παροχή της δωρεάν περίθαλψης από τις δημόσιες δομές υγείας στους οφειλέτες του ταμείου.
Δύο εβδομάδες μετά τις συνεντεύξεις τύπου που είχαν δοθεί και σε τοπικό επίπεδο, τα συναρμόδια υπουργεία, με σχετική διάταξη εντάσσουν και τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ στις κατηγορίες των πολιτών προς τους οποίους παρέχεται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη από τις δομές δημόσιας υγείας, μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.
Όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ Κ. Ντακαλέτσης η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μόνο δικαίωση του αγώνα όλων εκείνων που στράφηκαν κατά του ΟΑΕΕ για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, αλλά αποτελεί και ένα επιπλέον «όπλο» στον αγώνα που έχει ξεκινήσει έτσι ώστε να γίνει στην πράξη ο διαχωρισμός των εισφορών ανάμεσα στις συντάξιμες παροχές και στην υγειονομική περίθαλψη.
«Είναι μία εξέλιξη που προκαλεί ικανοποίηση, από την άλλη όμως υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο της διατύπωσης γιατί εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις. Θεωρούμε όμως αυτονόητο ότι από τη στιγμή που το κράτος αποσυνδέει τις οφειλές αυτές από την υγειονομική κάλυψη, θα πρέπει να αφαιρεθούν από το σύνολο των οφειλών και τα ποσά που επρόκειτο να δοθούν για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ