Ήπειρος

Συνδυασμός προβολής της Ηπείρου

Off

Κινήσεις σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου και τις μεγάλες δυνατότητες της τοπικής επιχειρηματικότητας
Σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους θεωρείται ότι έκαναν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στην  3η Food Expo που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία η φετινή έκθεση αναδείχτηκε ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που έγινε ως τώρα στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφτηκαν περίπου 55.000 επισκέπτες από 22.000 επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα και των κλάδων της οργανωμένης λιανικής. 
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους επισκέπτες της επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώθηκε, αλλά και γεύτηκε τα προϊόντα των επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό. 
Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που προέκυψε από την Έκθεση, εκτιμάται ότι είναι ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων που είχαν οι  Ηπειρώτες εκθέτες με Έλληνες και ξένους αγοραστές και την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, το ακριβές αντίκρισμα των οποίων θα διαφανεί στην πορεία.   
Ιδιαίτερα θετικά, για την προβολή των Hπειρωτικών προϊόντων λειτούργησε  εκδήλωση που διοργανώθηκε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.    
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση δήλωσε τα εξής: «Το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για τα Ηπειρωτικά προϊόντα, δικαιώνει απόλυτα την στρατηγική κατεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσον την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, τόσο σε επίπεδο υποδομών (μέσα από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), όσο και σε επίπεδο προβολής σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις σε συνδυασμό και με το γενικότερο τουριστικό προϊόν. Η μεγάλη επιτυχία της φετινής συμμετοχής των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων στην Food Expo, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις- και υπάρχουν πολλές ακόμη- ώστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία προβολής που υπάρχει, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των προϊόντων τους, που είναι απόλυτα απαραίτητη τη σημερινή οικονομική δύσκολη περίοδο που διανύουμε, προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας".   
Οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, που προβλήθηκαν μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας του οποίου το συντονισμό είχε η υπάλληλος Σοφία Φούκη, ήταν οι εξής: Βίκος- Νερά, Μπάφας-Γαλακτοκομικά, Τάτσης-Γαλακτοκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Καράλης Α.Ε, Ελιές Άρτας, Λουκάνικα Μετσοβίτα, Μπακλαβαδάκια Κολιονάσιος, Αρωματικά Φυτά και βότανα Verum Herb, Ovo Fresco, Kρασιά Ζοίνος, Γιαννιώτισα –Ζυμαρικά, Μονολίθι Ζυμαρικά, Χάρμα- Μπαχαρικά, Πανδώρα Γαία-Γλυκά, To μέλι σας- Μέλι. 
Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"
Στο πλαίσιο της προβολής της Ηπείρου για τουρισμό, γαστρονομία και πολιτισμό, η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το διάστημα 15-18 Απριλίου 2016. 
Η Έκθεση στοχεύει στην ευρεία προβολή των περιοχών και των προϊόντων  τους, με ειδικές αναφορές στην ελληνική κουζίνα, με  επιτόπου μαγειρική και  ελληνικό μπαρ. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κάθε περιοχής, με στόχο της ενδυνάμωση του εσωτερικού τουρισμού. Την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα. 
 Οι παραγωγοί που θα  συμμετάσχουν στην Έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους, καθώς και να προβούν στην πώληση τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο περίπτερό της, θα φιλοξενήσει επαγγελματίες που θα  δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να  συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 1-4-2016 στo e-mail: e.virou@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 26510-87212 (Ελένη Βήρου), 26510-87111 (Σοφία Φούκη) και 26510-87141 (Βασιλική Μπάρκα).

 

Τουριστική προβολή της Ηπείρου σε Κύπρο- Ιταλία

Για το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου  προγραμμάτισε δύο  ακόμη δράσεις τουριστικής προβολής και συγκεκριμένα:
– Συμμετοχή στην έκθεση «Ταξίδι» στη Λευκωσία το διάστημα 15-17/4.
– Διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Ρώμη στις 21/4, σε συνεργασία με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας. 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: 
– Διαδραστική παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στα ΜΜΕ και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας μέσω της χρήσης Cardboard video player. Θα αναπτυχθεί μία android εφαρμογή, η οποία θα αφορά σε branded menu, που θα περιλαμβάνει τα θεματικά βίντεο της Ηπείρου, για προβολή σε 3d περιβάλλον στο κινητό κάθε επισκέπτη. 
– Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα. 
– Matching συναντήσεων ανάμεσα σε ξενοδόχους της Ηπείρου και τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας. 
– Κέρασμα με ηπειρώτικα προϊόντα.
Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να παραστούν στις παραπάνω δράσεις, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 31/3 στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (e-mail: v.barka@php.gov.gr.), ώστε να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή χρόνο για την οργάνωση του ταξιδιού τους. Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να αποστείλουν υλικό που επιθυμούν  να διανεμηθεί στις δράσεις (ελληνικά για την Κύπρο, ιταλικά ή αγγλικά για τη Ρώμη).  Τα Επιμελητήρια και οι Επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ