Ήπειρος

Απαιτούνται ξεκάθαρες αποφάσεις

Off

Συγκεκριμένες και περισσότερο ξεκάθαρες αποφάσεις από το υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας ζητά και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τον Αλ. Καχριμάνη να τονίζει μιλώντας στο ITV ότι όλοι οι τοπικοί φορείς επιδεικνύουν μεγάλη ανοχή και υπομονή, περιμένοντας το υπουργείο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.
Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Καχριμάνη στάθηκε το ρεπορτάζ του ITV σχετικά με την εντολή του υπουργού κ. Μπαλτά ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να υποβληθεί η πρόταση του ΕΜΠ και των υπηρεσιών προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για τον προτεινόμενο τρόπο της αναστήλωσης.
Κομβικό σημείο είναι η απόφαση για το εάν θα χρησιμοποιηθούν και πάλι τα τμήματα του πέτρινου γεφυριού που έχουν αποκοπεί ή εάν θα αποτελέσουν ένα μουσειακό έκθεμα.
Μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ Χρ. Παπαβρανούση που εξέφρασε ενστάσεις για τη διαδικασία και την ελλιπή ενημέρωση των τοπικών φορέων και ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς το σύνολο των τοπικών φορέων, το έργο της αναστήλωσης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.
Παρήγορο θεωρείται πάντως το ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει συγκαλέσει σύσκεψη για τη Γέφυρα Πλάκας την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου με τον κ. Καχριμάνη να έχει ζητήσει τη μετάθεσή της τουλάχιστον για την επόμενη, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.
«Για το χρονικό διάστημα που ήταν διευθυντής του γραφείου του υπουργού ο κ. Δούρος, υπήρχε άριστη συνεργασία. Από τότε που αποχώρησε μέχρι σήμερα δεν είναι το ίδιο. Αν δεν συμμετέχουμε εμείς οι τοπικοί φορείς στη συζήτηση και δεν αναλάβουμε την κατασκευή, αφήνοντας το έργο στο υπουργείο, η αναστήλωση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Έχουμε ήδη ζητήσει να περάσει άμεσα η πρόταση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, για να προχωρήσει η υπόθεση», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Επιστολή στην ΥΠΑ
Η απόφαση στο μεταξύ που έλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού, ώστε να αναληφθεί η κάλυψη της δαπάνης για την προμήθεια και εγκατάσταση του ραδιοβοηθήματος στο αεροδρόμιο, υποβλήθηκε εγγράφως στην ΥΠΑ.
«Πήραμε την απόφαση να καλύψουμε το κόστος, αποστείλαμε εγγράφως την πρότασή μας και ζητάμε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΥΠΑ για την αγορά του ραδιοβοηθήματος. Πλέον δεν έχει κανείς τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Εμάς μας ενδιαφέρει το θέμα γιατί αγγίζει την ανάπτυξη όλης της Ηπείρου», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου