Επικαιρότητα

Νέα δεδομένα για τις εκφυλιστικές ασθένειες

Off

Σε μία νέα εποχή έχει περάσει η αντιμετώπιση των εκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος Πάρκινσον, αλλά και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μέχρι πριν μερικά χρόνια και οι δυο ασθένειες αντιμετωπίζονταν, όχι από την ιατρική – επιστημονική κοινότητα αλλά από την κοινή γνώμη, ως μη αναστρέψιμες και κυρίως θανατηφόρες.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών με τη βελτίωση της διαγνωστικής ικανότητας στη νόσο Πάρκινσον και στη θεραπευτική αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας δημιούργησαν μία διαφορετική εικόνα και για τις δύο ασθένειες.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπ. Κονιτσιώτης μία σημαντική αλλαγή επήλθε τα τελευταία χρόνια από την μαζική προσέλευση ασθενών στους νευρολόγους, κάτι που ισχύει και στη σκλήρυνση με την ευχέρεια που έχουν οι ασθενείς να υποβάλλονται σε μαγνητικές τομογραφίες.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενα και θεματικές του 10ου Συμποσίου Νευρολογίας που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα.
«Η νόσος Πάρκινσον είναι αυτοάνοση και είναι απίθανη κάθε ανεπιθύμητη εξέλιξη εάν δεν ακολουθείται η θεραπεία. Επίσης στη σκλήρυνση κατά πλάκας επιτυγχάνουμε πλέον πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς με την χορήγηση φαρμάκων που επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Κονιτσιώτης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου