Επικαιρότητα

16 εκ. ευρώ για έργα σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία

Off

Τη δυνατότητα να επενδυθούν σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία 16 εκατ, ευρώ δίνει το νέο LEADER. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία ενημερωτική καμπάνια, ενώ δήμοι όπως ο Δήμος Ιωαννιτών προετοιμάζονται για να καταθέσουν προτάσεις.
Ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η «Ήπειρος Α.Ε.»  σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, σήμερα Τρίτη στις 19.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία). 
Στο νέο LEADER μπορεί να συμμετάσχει η «ύπαιθρος» του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή όλες οι περιοχές του Δήμου, πλην της πόλης των Ιωαννίνων.
Σε συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.»  Γεράσιμος Παπαηλίας και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Μανταλόβας, κάλεσαν τους φορείς του Δήμου Ιωαννιτών, τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην ημερίδα. 
Όπως τόνισε ο κ. Παπαηλίας «το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, με τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων». Από την πλευρά του ο κ. Μανταλόβας σημείωσε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει με μεγάλη ικανοποίηση στη συνδιαμόρφωση της στρατηγικής του προγράμματος για τη νέα προγραμματική περίοδο» κι ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή Ηπείρου που «μας δίνουν εξ αρχής αυτή τη δυνατότητα», όπως είπε.
Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη «βγει στον αέρα» η προκήρυξη του προγράμματος.  
Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης και ενημέρωσης, με στόχο τον καθορισμό της περιοχής εφαρμογής και τον σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαηλίας το συνολικό ποσό που μπορούν να διεκδικήσουν οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας είναι 16 εκ ευρώ και «θα προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε στο σύνολο του», όπως είπε, με τον κ. Μανταλόβα να σημειώνει πως «έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια ότι το LEADER μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ύπαιθρο, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην περιφέρεια μας με την καθοριστική συμβολή της «Ήπειρος Α.Ε.». 
Στην ημερίδα στελέχη της ««Ήπειρος Α.Ε.» θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του νέου προγράμματος (κατηγορίες έργων, δικαιούχους, ποσοστά ενίσχυσης, επιλέξιμες, μη επιλέξιμες δαπάνες, κλπ) και παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα μιας καταρχήν καταγραφής του αρχικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας τόνισε πως «στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα αξιοποιεί τους πλούσιους φυσικούς και περιβαλλοντικούς  πόρους που έχει η περιφέρεια του Δήμου μας, θα βελτιώνει την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της υπαίθρου και θα δημιουργεί συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης για τους δημότες μας».  

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου