Επικαιρότητα

Βυθίστηκαν στο πένθος δύο οικογένειες

Off

Στο πένθος και τη θλίψη έχουν βυθιστεί δύο οικογένειες και δύο χωριά από την Κυριακή το μεσημέρι, μετά τον αδόκητο θάνατο ενός 31χρονου κυνηγού που δέχθηκε τα πυρά από έναν 56χρονο συνκυνηγό, της ίδιας παρέας, στην περιοχή της Ρεπετίστης Πωγωνίου.
Ο 31χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι του στον Παρακάλαμο μετά το κυνήγι, αφού δύο πυροβολισμοί από τον 56χρονο, που δε διέκρινε καλά και θεώρησε ότι μέσα στην πυκνή βλάστηση βρισκόταν ένας αγριόχοιρος, έκοψαν ξαφνικά το νήμα της ζωής του.
Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την άλλη, ο 56χρονος από τον Γεροπλάτανο, που σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο κυνήγι οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει, ότι αφαίρεσε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.
Συγκλονισμένη είναι φυσικά η κοινωνία και στα δύο χωριά, τον Παρακάλαμο και τον Γεροπλάτανο, όπως όμως και το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, καθώς παρά τις εκκλήσεις ώστε να επιδεικνύεται η μέγιστη δυνατή προσοχή και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, στην πράξη αποδεικνύεται πως σε πολλές περιπτώσεις αυτό ή δεν τηρείται ή δεν είναι αρκετό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κυνήγι του αγριόχοιρου για την παρέα είχε σχεδόν τελειώσει και ο δράστης βρισκόταν στο δρόμο, πηγαίνοντας προς το σημείο συνάντησης με τους υπόλοιπους, όταν διέκρινε κινήσεις στην πυκνή βλάστηση και αφού θεώρησε πως πρόκειται για αγριογούρουνο, πυροβόλησε δύο φορές. 
Ενημέρωσε μάλιστα τα μέλη της παρέας, ότι σκότωσε τον αγριόχοιρο, μόνο που όταν αυτοί έφτασαν στο σημείο, βρέθηκαν μπροστά στο τραγικό θέαμα με τον 31χρονο νεκρό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου