Αθλητικά

Συνδέοντας την αρχαιότητα με το σήμερα

Off

Την ευκαιρία να διασχίσουν τη δωδωναία κοιλάδα και να τερματίσουν εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, έτσι ακριβώς, όπως γινόταν και στην αρχαιότητα στα Νάϊα, είχαν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον 4ο Νάϊο Δρόμο από την αναβίωσή του. 
Μαζί με τους αθλητές που αγωνίστηκαν στα 18,5 και στα 5 χιλιόμετρα αντίστοιχα και δεκάδες μικρά παιδιά που έτρεξαν στη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων, τερματίζοντας και αυτά εντός του αρχαιολογικού χώρου, δίπλα στο αρχαίο θέατρο.
 Οι Νάϊοι αγώνες αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία διασύνδεσης του παρόντος με την αρχαιότητα, της σύνδεσης δύο διαφορετικών κόσμων και εποχών, με κοινό τους χαρακτηριστικό, τον χώρο. Σε αυτό στάθηκαν άλλωστε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης, όπως όμως και ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κ. Σουέρεφ, με τον πρώτο να σημειώνει πως για το δήμο Δωδώνης, η ανάδειξη και στήριξη πρωτοβουλιών, που σχετίζονται με την προβολή του αρχαιολογικού χώρου, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη.
Την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση εξέφρασαν ακόμη εκ μέρους της ΕΚΑ Δωδώνη ο Βασίλης Γιαννάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Σιαράβας, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση.
Η εκκίνηση για τα 18,5 χιλιόμετρα δόθηκε στις 10 το πρωί για να ακολουθήσει ένα τέταρτο αργότερα η εκκίνηση για τα 5 χιλιόμετρα. Νικητής στην κατηγορία των 5 χιλιομέτρων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μάλιστα ο Αλέξης Μπαράτσας, που μίλησε για τη μοναδικότητα να τερματίζει ένας αθλητής, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, περνώντας μπροστά από το αρχαίο θέατρο.
Συνολικά, στον Νάιο Δρόμο των 18,5km, στη γενική κατηγορία, 1ος τερμάτισε ο Φώτης Λιόντος, 2ος ο Αλέξανδρος Λουκάς και 3ος ο Δημήτρης Δρούγκας, ενώ στις γυναίκες 1η ήρθε η Δήμητρα Ανδρούτσου, 2η η Ιωάννα Μπαράτσα και 3η η Αναστασία Ελευθεριάδου. Στον αγώνα των 5km, 1ος τερμάτισε ο Αλέξιος Μπαράτσας, 2ος ο Μαρίνος Χήρας και 3ος ο Μιχάλης Χατζημελετίου ενώ στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Διονυσία Κολέ, 2η η Ελισάβετ Σκανδάλη και 3η η Αναστασία Λώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ