Αθλητικά

Πρόβλημα για όλους η διακοπή, αλλά…

Off

Σε μία νέα περίοδο εσωστρέφειας εισέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον εμπρησμό της οικίας του κ. Μπίκα, που αποτελεί παρελθόν από την ΚΕΔ, πριν καλά – καλά αναλάβει καθήκοντα αρχιδιαιτητή. Ήδη η αρμόδια επιτροπή γνωστοποίησε την εισήγησή της προς την ΕΠΟ για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τις αιτίες της πυρκαγιάς, που ωστόσο είναι ολοφάνερες. 
Ανεξάρτητα από τους δράστες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, είναι προφανές, ότι ο μεγάλος χαμένος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις ομάδες να δυσκολεύονται να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό και προγραμματισμό τους.
Στον ΠΑΣ, το γεγονός αυτό, συνδυάζεται και με την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, αφού τα βοηθητικά μετά τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες και οι προπονήσεις γίνονται σε πλαστικό χλοοτάπητα. Το ίδιο έγινε και χθες με την προπόνηση να γίνεται σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι δυνατότητες και οι συνθήκες που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει η ομάδα του.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο και ασκήσεις υποομαδικής τακτικής. Μοναδικοί απόντες ήταν οι δύο διεθνείς Λίλα και Τζημόπουλος.

Η ιστορία του ΠΑΣ βραβεύει το παρόν
Από τα χέρια του Θανάση Χαρίση, προέδρου των βετεράνων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μαζί και από τους Γιώργο Μητσιόπουλο και Χρήστο Μάστακα παρέλαβε το βραβείο του Hall Of  Brands MVP της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ζάιρο, με τους δύο παλαίμαχους να αναφέρονται με θερμά λόγια για την πορεία της ομάδας του ΠΑΣ και τον ποδοσφαιριστή να αναφέρεται στους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και στο ατυχές παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο Θαν. Χαρίσης μίλησε για τον ΠΑΣ των τελευταίων ετών απονέμοντας τα εύσημα σε όλους όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα.
 «Να συγχαρώ τον Ζάιρο για το γκολ που πέτυχε. Είναι περίπτωση ικανού ποδοσφαιριστή και εξαιρετικού χαρακτήρα. Με την απόδοση που έχει θα μας χαρίσει κι άλλες στιγμές και θα κάνει υπερήφανους όλους όσοι πίστεψαν στον ερχομό του εδώ. Και η ομάδα μας μπορεί να βρεθεί σε υψηλότερα βαθμολογικά σκαλοπάτια απ’ ό,τι είναι σήμερα.
Μία ήττα δεν ακυρώνει την προσπάθεια. Κι επειδή η ομάδα βγάζει υγιές πρόσωπο, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα αποδυτήρια, γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ, αλλά και στον πρόεδρο. Αν και ακούστηκαν πολλές κουβέντες για το πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια, είναι χαμηλών τόνων και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που κάνει υπερήφανους τους Γιαννιώτες σε όλη την Ελλάδα. Η ομάδα μας φέτος θα φτάσει πολύ ψηλά.
Χαιρόμαστε για ό,τι κατάφεραν τα παιδιά, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν. Κι εμείς θα θέλαμε να βρισκόταν η ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο εκείνα τα χρόνια που παίζαμε εμείς. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι, χαιρόμαστε για τα παιδιά και η επιτυχία τους αντανακλά και στα δικά μας πρόσωπα».
Δηλώσεις έκανε και ο επίσης βετεράνος, τερματοφύλακας του ΠΑΣ Χρήστος Μάστακας, που στάθηκε και στο ότι τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΣ αναδεικνύει εξαιρετικούς τερματοφύλακες.
 «Μία παράκληση από εμένα, να μην απογοητευόμαστε μ’ ένα παιχνίδι που χάθηκε. Σε προηγούμενα ματς ήταν άδεια η κερκίδα και είναι άδικο για τα παιδιά. Προχθές χάρηκα γιατί είχε περισσότερο κόσμο. Τα παιδιά κάνουν τεράστια προσπάθεια και τα καλύτερα έρχονται. Θα έρθουν και ήττες και ισοπαλίες, αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Γενικά σαν πόλη είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Να είμαστε όλοι μαζί, η ομάδα έχει τρομερό σύνολο, καλό τιμ κι έναν πρόεδρο ήρεμο και δίπλα σε όλους. Οι επιλογές που γίνονται είναι προσεγμένες. Είναι παιδιά με ταλέντο και έχουμε έναν πολύ καλό γυμναστή τερματοφυλάκων, τον κ. Τσελιόπουλο, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια. Μια ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα, η ΠΑΕ το έχει καταφέρει και πιστεύω θα έχουμε μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος».
 
Ζάιρο: «Αισθάνομαι μέλος της ομάδας»
Ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε λόγο για ιδιαίτερη τιμή που παραλαμβάνει το βραβείο του από την ιστορία της ομάδας και μίλησε για το ατυχές αποτέλεσμα με τον Αστέρα αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
«Να ευχαριστήσω τους βετεράνους που είναι το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΣ. Είμαι χαρούμενος για το βραβείο, αλλά είμαι στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα. Αν δεν ήταν οι συμπαίκτες μου δεν θα είχα σκοράρει εγώ.
Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να διορθώσουμε κάποια λάθη και να μην ξαναχάσουμε παιχνίδι όπως αυτό που χάθηκε από το πουθενά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα στο μέλλον. Είμαστε πολύ κοντά στον δεύτερο, έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο, κερδίζοντάς το μπορούμε να προσπεράσουμε. Προφανώς και νιώθω κομμάτι της ομάδας. Είμαι εδώ, δουλεύω εδώ, έχω το μυαλό μου μόνο στον ΠΑΣ και στο πως θα βοηθήσω και θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα».

Άρχισαν τα σενάρια για Κόντε
Ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Πέδρο Κόντε άρχισε να απασχολεί τα μεταγραφικά σενάρια και τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Μόλις χθες, αθηναϊκά δημοσιεύματα ήθελαν τον Ολυμπιακό να εξετάζει με προσοχή την περίπτωση του ισπανού φορ του ΠΑΣ, μαζί με τον Τουράμ της Κέρκυρας.

 

Πανέτοιμοι οι βετεράνοι για τη Μπάρτσα

Ένα ανοιχτό κάλεσμα στους φίλους όχι μόνο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά συνολικά του ποδοσφαίρου, να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση – γιορτή με την Μπαρτσελόνα απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων παικτών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Θανάσης Χαρίσης. Το παιχνίδι της επόμενης Παρασκευής στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα συνιστά μία κορυφαία στιγμή, όχι μόνο για την οικογένεια του ΠΑΣ, αλλά για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και την Ήπειρο, καθώς το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κλαμπ του πλανήτη θα βρεθεί στην ηπειρωτική πρωτεύουσα για να στείλει και ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Κέντρα στην Ήπειρο κα την Ελλάδα, γενικότερα. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να αγωνιστούμε μ’ ένα από τα καλύτερα κλαμπ παγκοσμίως, όπως η Μπαρτσελόνα. Ο σκοπός είναι διπλός. Πέραν της έλευσης της μεγάλης αυτής ομάδας είναι και ο σκοπός, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τους πρόσφυγες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο, κ. Χριστοβασίλη, γιατί κατόπιν δικών του ενεργειών γίνεται αυτό το παιχνίδι. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Το παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα και ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του. Θα είναι ένα πρωτόγνωρο θέαμα για μας. Τέτοια ονόματα μεγάλου βεληνεκούς έρχονται στην πόλη μας για να τους φιλοξενήσουμε», τόνισε ο Θαν. Χαρίσης για να «δείξει» προς τον προπονητή της ομάδας Β. Παπαχρήστου, για τους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Ο σύλλογος έχει ένα καταστατικό και τηρείται κατά απόλυτο βαθμό. Τα παιδιά που αγωνίζονται σε όλα τα παιχνίδια, στην Άρτα, στην Καρδίτσα και αλλού έχουν τον κύριο λόγο, κανέναν όμως δεν αποκλείουμε. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής μας ο κ. Παπαχρήστου».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ