Επικαιρότητα

Με το μικρότερο δυνατό κόστος 

Off

Με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα φαίνεται πως πέρασε για την Ήπειρο το πρώτο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα, με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας. 

Στην Ήπειρο, χιονοπτώσεις και αυτές όχι έντονες έπληξαν τις ορεινές περιοχές από τα 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Το ύψος του χιονιού δεν έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν αισθητή βελτίωση από σήμερα. Από το βράδυ της Τρίτης πολλά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρέθηκαν στους εθνικούς και επαρχιακούς οδικούς άξονες για τον αποχιονισμό του οδοστρώματος, όπου αυτός ήταν αναγκαίος, ενώ έγιναν και εκτεταμένες ρίψεις αλατιού. 

Ο παγετός λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, και οι οδηγοί που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Εντυπωσιακές εικόνες από μία άγρια, φουρτουνιασμένη Παμβώτιδα εξαιτίας των δυνατών ανέμων, είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι βρέθηκαν τις πρωινές ώρες στην παραλίμνια περιοχή. Οι δυνατοί άνεμοι έντασης μέχρι και 6 μποφόρ από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι και χθες το μεσημέρι, προκάλεσαν διάφορα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και εποχούμενων στο παραλίμνιο, αφού πολλά κλαδιά από τα πλατάνια έσπασαν και βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Τα δρομολόγια από και προς το Νησί διακόπηκαν λόγω της επικινδυνότητας.

Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν όλοι όσοι επιλέξουν να κινηθούν στο παραλίμνιο τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έχει αναπτυχθεί παγετός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων.

Επίσης, επιτακτική είναι η ανάγκη τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό την αποκομιδή των φύλλων που έχουν πέσει από τα δένδρα καθώς τα φρεάτια έχουν βουλώσει και σε περίπτωση βροχοπτώσεων, οι πλημμύρες μάλλον θα είναι αναπόφευκτες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου