Πολιτισμός

Έκθεση τεχνών από τους πρόσφυγες του Κατσικά

Off

Οι κάτοικοι του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά συστήνονται στους κατοίκους της πόλης μέσα από το έργο τους. Οι Φούσκες Ελπίδας (Bubbles of hope) είναι μια έκθεση τεχνών όπου ταλαντούχοι άνθρωποι από το κέντρο του Κατσικά διοργανώνουν και σας παρουσιάζουν για δυο συνεχόμενες ημέρες, στο
Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 15 Δεκεμβρίου (11πμ μέχρι 5μμ) και στις 16 Δεκεμβρίου (9πμ μέχρι 9μμ.) Μέσα από χρώματα, γεύσεις, σχήματα και ήχους, η εκδήλωση θα οδηγήσει σε ένα ταξίδι από τα Ιωάννινα μέχρι τη Μέση Ανατολή, μέσα από τα μάτια και τις δημιουργίες των ανθρώπων του κέντρου φιλοξενίας.
Η κοινότητα του κέντρου, διαμένει στην Ελλάδα για περισσότερο από 9 μήνες με ζωντάνια και αξιοπρέπεια. Με περηφάνια οργανώνει αυτή την εκδήλωση έχοντας στόχο την ειλικρινή επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και της τοπικής κοινωνία των Ιωαννίνων, χωρίς στερεότυπα και μύθους.
Ο πόλεμος, η απώλεια, η αναμονή αλλά και η ελπίδα και η αλληλεγγύη εκφράζονται μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία ως τις παραδοσιακές ενδυμασίες, την παραδοσιακή μουσική και τη μαγειρική.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου