Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:51
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2017
Ήπειρος

Θέλουν δέσμευση Τσίπρα για τα διόδια

Off

Τα διόδια είναι το κυρίαρχο θέμα που αναμένεται να θέσουν υπόψιν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής μέσω του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλου.

Αίτημα των δημάρχων είναι η μείωση των τελών στα διόδια της Εγνατίας και φυσικά η εφαρμογή αναλογικής χρέωσης.

Ο κ. Γιάννης Λώλος ερωτηθείς αναφορικά με τον ερχομό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα στα Γιάννενα, υποστήριξε ότι πάγια διεκδίκηση των δημάρχων είναι να μειωθούν τα τέλη των διοδίων και φυσικά να υπάρξει αναλογική χρέωση και μέριμνα για τους κατοίκους περιοχών που αναγκαστικά χρησιμοποιούν συνέχεια την Εγνατία οδό. «Είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί μια λύση», είπε χαρακτηριστικά. 

Το θέμα της λειτουργίας των διοδίων Δροσοχωρίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Μετσόβου να ακολουθούν την νομική οδό προκειμένου να στηρίξουν τα αιτήματά τους για συμβολικό κόστος. 

Το συνέδριο στην Κόνιτσα

Στο μεταξύ, ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η ΠΕΔ συνήλθε προκειμένου να οριστικοποιήσει τις προτάσεις της για το μέλλον των ορεινών δήμων. Όπως ανέφερε ο κ. Λώλος πρέπει να ξεκαθαριστεί τι εννοούμε με τον όρο «Ορεινό δήμο» και φυσικά να ενισχυθούν οι δήμοι αυτοί με χρηματοδοτικά εργαλεία και προσωπικό για να μπορέσουν να αναπτυχθούν συνολικά. 

Να θυμίσουμε ότι χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, θα απευθύνουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Τσιρώνης.
Οι εισηγητές του Συνεδρίου είναι δεκαεπτά (17) μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Οίνου – Αμπέλου της Ηπείρου.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ