Αθλητικά

Χριστουγεννιάτικο camp της Ακαδημίας Ντούγια

Off

Με κεντρικό προσκεκλημένο τον Μίρκο Μιλίσεβιτς, τον Σέρβο βετεράνο καλαθοσφαιριστή που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών και της ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90, ξεκίνησε χθες το τριήμερο χριστουγεννιάτικο camp της Ακαδημίας Ντούγια.

Ένα τριήμερο ενδιάμεσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που λειτουργεί ως εκδήλωση αποφόρτισης για τα παιδιά, ειδικά σε μία περίοδο παρατεταμένης εορτοφαγίας, παράλληλα όμως μαθαίνοντας και μυστικά του μπάσκετ από έναν άριστο γνώστη. Ο Μίρκο Μιλίσεβιτς τα τελευταία χρόνια είναι από τους κορυφαίους μάνατζερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχοντας στην ατζέντα του τον Λούκα Ντόνσιτς της Ρεάλ, ουσιαστικά το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο της γηραιάς Ηπείρου αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα όμως ασχολείται και με την ανάπτυξη ακαδημιών στη Σερβία.

Μαζί με τον Νίκο Ντούγια υπήρξαν συμπαίκτες στην Τουρκία και η επαφή αυτή διατηρήθηκε τα επόμενα χρόνια έχοντας ως πρώτο αποτέλεσμα την παρουσία του Σέρβου στο Χριστουγεννιάτικο camp.

Σε δηλώσεις του ο Μιλίσεβιτς τόνισε ότι ο χρόνος των τριών ημερών μπορεί να φαίνεται μικρός, είναι επαρκής πάντως για τα μικρά παιδιά για να διδαχθούν συγκεκριμένες τεχνικές προπόνησης που θα τα βοηθήσουν.

«Το πιο σημαντικό που μας ενδιαφέρει όμως είναι ότι το μπάσκετ δεν είναι το πρώτο που πρέπει να μάθουν. 

Το πρώτο είναι να γίνουν καλοί άνθρωποι, το δεύτερο να πιστεύουν στο Θεό και το τρίτο να μάθουν μπάσκετ. Οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο, από το πως θα χειριστείς τη μπάλα μέχρι εάν έχεις ή όχι δυνατά πόδια», τόνισε ο Μ. Μιλίσεβιτς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Ντόνσιτς αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ τόνισε πως τα τρία τελευταία χρόνια το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει προς το χειρότερο, γιατί όλοι οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους πόσο γρήγορα θα καταφέρουν να παίξουν στο NBA.

«Αυτό δεν είναι καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γιατί φεύγουν γρήγορα μεγάλα ταλέντα, που θα μπορούσαν να φτάσουν σε μεγαλύτερο επίπεδο εάν δούλευαν περισσότερο. Ο Ντόνσιτς είναι μία ειδική περίπτωση ενός μεγάλου ταλέντου που δεν χρειάστηκε περισσότερο από 20 λεπτά προπόνησης για να πείσει τη Ρεάλ να τον αποκτήσει. Προσωπικά θεωρώ, ότι έχει μεγαλύτερες προοπτικές να γίνει καλύτερος από τον Ντράζεν Πέτροβιτς», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου