Επικαιρότητα

Ημερίδα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για δασκάλους και νηπιαγωγούς

Off

Η Εποπτεία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διοργανώνει Ημερίδα για δασκάλους και νηπιαγωγούς με θέμα «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα – Σύγχρονες βιωματικές προτάσεις για αυτομόρφωση», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 9:00-16:00, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (επαρχιακή οδός Λογγάδων- Βασιλικής) με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων.

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία, ακολουθώντας την ιστορία τους στον χώρο τής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καταθέτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα προτάσεις διδακτικών προσεγγίσεων με χαρακτήρα ανακαλυπτικό και διαδραστικό που στοχεύουν στην ανάπτυξη τής δημιουργικής και της κριτικής ικανότητας των μαθητών. Σκοπός της Ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα τού δημοτικού και τού νηπιαγωγείου και να αναδειχθεί η ρεαλιστική εφαρμογή τους στη σχολική πραγματικότητα. 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος τής Φ.  Ε.και ο καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Γραμματέας τής Φ. Ε.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητεςαπό διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο τής εκπαίδευσηςαπό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΑΠΘ (αλφαβητικώς): Γ. Γεωργουλέας, Τρ. Κωστούλη, Αν. Μικρόπουλος, Ξ. Μπήτσικας, Ξ.Παρασκευοπούλου, Θ. Ράπτης, Μ. Σακελλαρίου, Κ.Τάτσης.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

http://protovathmia.arsakeio.grτη.: 26510 52055 (εσωτ. 701),  69365 81591.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου