Επικαιρότητα

Δεσμευτική η μελέτη για την πλατεία

Off

Δεσμευτικό χαρακτήρα σχεδόν σε απόλυτο βαθμό θα έχει για το δήμο Ιωαννιτών, η τελική επιλογή της αξιολόγησης για την καλύτερη αρχιτεκτονική πρόταση ανάπλασης για την πλατεία Πύρρου. Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκαν συνολικά 23 προτάσεις, που θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα από την κριτική επιτροπή που έχει οριστεί.

Μετά την αξιολόγηση θα απονεμηθούν 3 χρηματικά βραβεία στις καλύτερες προτάσεις, ενώ μετά και την ανάδειξη του νικητή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση όλων των αρχιτεκτονικών ιδεών σε ειδική έκθεση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Ωστόσο οι αρχιτέκτονες που θα κερδίσουν το πρώτο βραβείο θα κληθούν να εκπονήσουν την οριστική αρχιτεκτονική μελέτη και τη μελέτη εφαρμογής για την ανάπλαση της πλατείας Πύρρου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών Θαν. Μανταλόβας.

«Η πλατεία της πόλης με την ΟΑΣΗ είναι ένα ισχυρό τοπόσημο των Ιωαννίνων, που δυστυχώς κακοποιήθηκε αρχιτεκτονικά και αισθητικά. Με την ανακατασκευή της ΟΑΣΗΣ κάναμε ένα σημαντικό βήμα και τώρα με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας πιστεύουμε, ότι θα φτάσουμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που θα είναι και λειτουργικό και θα σέβεται και θα αποτυπώνει την ιστορικότητα της πλατείας και το φυσικό της κάλλος», σημείωσε ο κ. Μανταλόβας.

 

Νέος διαγωνισμός 

για τις Στρατ. Φυλακές

Ο κ. Μανταλόβας παράλληλα έκανε γνωστό πως την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί και ένας ακόμη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του χώρου των 25 στρεμμάτων στις πρώην Στρατιωτικές Φυλακές.

«Κάνουμε τα πρώτα βήματα σε μία προσπάθεια που θέλει την κοινωνία συμμέτοχη στις εξελίξεις. Το ίδιο προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τον συμμετοχικό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί. Θέλουμε τους πολίτες κοινωνούς και συμμέτοχους γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλα και πολλές φορές οι καλύτερες ιδέες και οι καλύτερες προτάσεις είναι αυτές που προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου