Πολιτισμός

Μία 10ετία από την επανέκθεση

Off

Τη συμπλήρωση 10 ετών από την επανέκθεση των εκθεμάτων γιορτάζει το 2018 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, που ξεκίνησε μία νέα σειρά επετειακών εκδηλώσεων το μεσημέρι της Κυριακής σε συνεργασία και με την Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων. Σουέρεφ έκανε λόγο για μία σημαντική επέτειο, στην οποία επανακαθορίζονται οι στόχοι για το επόμενο διάστημα, ενώ γίνεται και μία θετική αποτίμηση της πορείας των τελευταίων ετών και του εάν οι στόχοι που είχαν τεθεί, επιτεύχθηκαν.

«Ουσιαστικά μιλούσαμε από τότε για την επίτευξη τριών στόχων. Ο πρώτος να γίνουν θεματικές προσεγγίσεις στα ευρήματα του Μουσείου, ο δεύτερος να συνδέσουμε το χθες με το σήμερα, μέσα από έναν ζωντανό διάλογο με το κοινό και ο τρίτος να καταστήσουμε το Μουσείο ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης. 

Θεωρούμε, ότι οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί και αυτό επιβεβαιώνεται και με την αποδοχή και αναγνώριση του Μουσείου εντός και εκτός Ελλάδας, όπως με τη διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που ενισχύει τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Σουέρεφ, που εξήρε και την προσφορά της Εταιρείας Φίλων του ΑΜΙ, που πραγματοποίησε την Κυριακή και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. 

Μία συνεργασία για την οποία μίλησε στην εκδήλωση και η πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του ΑΜΙ και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αικατερίνη Λιάμπη.

Ανοιχτά τα Μουσεία την Κυριακή

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της, ότι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Επιπλέον, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, υλοποιεί τη δράση με τίτλο «Η γυναίκα της ζωής μου», η οποία θα  γίνει για τελευταία φορά καθώς η έκθεση αναμένεται να αποσυρθεί. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και σε οικογένειες (με παιδιά 9 ετών και άνω) και αποτελεί μια συμμετοχική, δημιουργική και ευχάριστη, προσέγγιση στον κόσμο της γυναίκας. Μέσα από το πρόγραμμα, επιλεγμένες αρχαιότητες της μόνιμης συλλογής του ΑΜΙ και 17 γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης συνομιλούν και ζωντανεύουν για να γίνουν «δώρο» σε μία γυναίκα τη δικής μας ζωής.

Ώρα έναρξης 11:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου