Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:59
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2018
Αθλητικά

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Χριστοβασίλης

Off

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ, ο Γ. Χριστοβασίλης μίλησε για όλους στη συνέντευξη που παραχώρησε στους «Ζωσιμάδες», δίνοντας και το στίγμα των επόμενων κινήσεων στην ομάδα, αλλά παραδεχόμενος επίσης και ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. 

Όσο για τον ΠΑΣ και τα σενάρια που τον θέλουν να έχει προσδεθεί στο άρμα του ΠΑΟΚ; «Είμαστε ουδέτεροι, όπως και στο παρελθόν, όταν πουλούσαμε παίκτη στον Ολυμπιακό ήμασταν με τον Ολυμπιακό, όταν δίναμε στην ΑΕΚ ήμασταν με την ΑΕΚ, όταν δώσαμε παίκτες στον ΠΑΟΚ ήμασταν με τον ΠΑΟΚ. Τώρα δώσαμε τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ, σημαίνει, ότι είμαστε θυγατρική της Άρσεναλ;», σημείωσε δίνοντας και μία απάντηση στις καταγγελίες Κούγια, ότι ο ΠΑΣ είναι θυγατρική του ΠΑΟΚ, επικαλούμενος μία εξουσιοδότηση που έχει στα χέρια του από τις 27 Φεβρουαρίου του 2015, η οποία αφορά συζητήσεις της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την πώληση μετοχών.

 

Για τα γεγονότα με ΠΑΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ απέδωσε την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τα γεγονότα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Αστυνομία, ενώ εξήγησε ότι η ΠΑΕ δε θα διακινδύνευε την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα εάν αποφάσιζε να μην κατέβει στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόστιμο είναι 700.000 ευρώ προς τη διοργανώτρια αρχή, 300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αφαίρεση τριών βαθμών.

«Ο αστυνομικός διευθυντής μας καθησύχασε ότι δεν θα πλησιάσει άνθρωπος χωρίς εισιτήριο. Εκτεθήκαμε και πριν χρόνια στον κόσμο μας σε ματς με τον Παναθηναϊκό και δεν θέλαμε να γίνουν επεισόδια και μας είπαν από την αστυνομία ότι σε απόσταση 100-200 μέτρων από το γήπεδο δεν θα πλησιάζει κανείς χωρίς εισιτήριο. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣ, για να προαναγγείλει διαφορετική πολιτική στο εξής από τον ΠΑΣ στο θέμα των εισιτηρίων.

«Ό,τι έγινε δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Πρέπει τώρα να δούμε πως θα βοηθήσουμε όσους αισθάνθηκαν απογοήτευση. Θα δούμε ως ΠΑΕ τι μπορούμε να κάνουμε και πολύ σύντομα θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις και θα αποκαταστήσουμε τους φιλάθλους αυτούς, αλλά και όλους, όχι μόνο αυτούς που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους.

Δεν τελειώσαμε ηθικά, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, η ΠΑΕ ανέβηκε σκαλοπάτι. Αυτό ανησυχεί τον συγκεκριμένο κύριο (σ.σ εννοεί τον Κούγια) που έψαχνε τα χωριά στη δικιά του θητεία. Ασχολείται με τα Γιάννενα, κάτι τον ενοχλεί, ίσως ζηλεύει την ομάδα που επιβιώνει, που αναγνωρίζεται και πουλάει παίκτες κάτι που δεν κάνει εκείνος.

 

Έχει δίκιο ο κόσμος

Ο Γ. Χριστοβασίλης τοποθετήθηκε και για το εάν έχει ραγίσει το γυαλί μεταξύ της ΠΑΕ και των φιλάθλων.

«Κι εγώ αν ήμουν στην πλευρά του φιλάθλου θα αισθανόμουν παρόμοια. Υπάρχει ένα ράγισμα και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να ξαναγεμίσει το γήπεδο. Είναι μικρό γήπεδο και κάποτε το είχαμε γεμάτο. Οπωσδήποτε η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε το καλοκαίρι να το γεμίσουμε».

 

Μειώθηκε το χρέος

Αναφορικά με τις οφειλές της ΠΑΕ προς την Εφορία, ο κ. Χριστοβασίλης είπε, ότι το χρέος από τα 8 εκ. έχει πέσει στα 3,9, που θα ήταν ακόμη λιγότερα εάν η Εφορία δε βεβαίωνε στη νυν διοίκηση τις οφειλές των προηγούμενων.

«Το 2015 είχαμε χρέη ως «προίκα» και από προηγούμενες διοικήσεις. Από τα 8 πλέον το χρέος έπεσε στα 3,9. Θα μου πείτε για ποιο λόγο επωμιστήκαμε παλιά χρέη. Εμείς ξεκινήσαμε με το ίδιο ΑΦΜ, δεν αλλάξαμε. Όταν έγινε έλεγχος από την εφορία, τα χρέωσε στην υπάρχουσα διοίκηση. Ήταν αγνώστου προέλευσης προηγούμενες διοικήσεις και δεν μπορούσε η εφορία να τα ταυτοποιήσει. Είμαστε στα δικαστήρια γι’ αυτό το θέμα. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεκαθαρίσει πιστεύω. Το μειώσαμε αυτό το χρέος στο 50% και μας βοήθησε η πώληση ποδοσφαιριστών».

 

Και οι τέσσερις στόχοι

Τέλος, αναφέρθηκε στους τέσσερις στόχους που είχε από όταν ανέλαβε την ομάδα. Ο πρώτος ήταν να μην είναι ομάδα ασανσέρ, που επιτεύχθηκε, ο δεύτερος να είναι μία ομάδα που θα αγωνίζεται ή θα διεκδικεί συνεχώς την έξοδο στην Ευρώπη, όπως και έγινε, ο τρίτος στόχος ήταν η αξιοποίηση των ταλέντων που προέρχονται από τις Ακαδημίες που εξελίσσονται διαρκώς και ο μεγάλος στόχος είναι ο τέταρτος, που αφορά στην απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου και προπονητικού κέντρου.

«Τα σχέδια υπάρχουν, είναι όλα έτοιμα, πήραμε από το Υπουργείο και κάποιες θετικές εισηγήσεις για παραχώρηση εκτάσεων δίπλα από το γήπεδο του Πανηπειρωτικού. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος χρόνου θα προχωρήσουμε. Ίσως μετά να αποσυρθώ.

Μου γίνεται πόλεμος. Εγώ είμαι από μικρός ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, εγώ ξέρω πόσο έχει πονέσει η τσέπη μου. Το έκανα γιατί τον αγαπούσα και το αντέχω.

Πολλοί μετράνε τα έσοδα, όχι τα έξοδα. Είναι πληρωμένα τα πάντα αυτή τη στιγμή. Έχω να το βιώσω από την 3η χρονιά αυτό που γίνεται φέτος.

Όταν πετύχω αυτόν το στόχο τότε θα κλείσει ο κύκλος μου. Όταν θα αυτοσυντηρείται μόνη της η ομάδα».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ