Επικαιρότητα

Έτοιμα τα σχολεία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Off

Σε ετοιμότητα τα σχολεία των Ιωαννίνων που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με τα ΕΠΑΛ να ξεκινάνε χτες και σήμερα να μπαίνουν στον αγώνα και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των Λυκείων φρόντισε το προηγούμενο διάστημα ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Έτσι έγιναν μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων – εξεταστικών κέντρων, με στόχο η διαδικασία των πανελλαδικών να κυλήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, ιδίως για τους υποψήφιους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές – επιτηρητές.

«Σαν σχολική επιτροπή μεριμνήσαμε, όπως κάθε χρόνο, ώστε τα σχολεία μας να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να είναι ένας σταθμός στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, σίγουρα όμως δεν είναι η μοναδική, πόσο μάλλον η τελευταία ευκαιρία του. Εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», τονίζει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Βούλα Τσίλη.Στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων στην Ήπειρο συμμετέχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: 508 υποψήφιοι στην Άρτα, 327 στη Θεσπρωτία, 493 στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα 1286 και συνολικά 2614 υποψήφιοι. 

Για τα ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν χτες οι υποψήφιοι είναι: 204 στα Γιάννενα, 92 στη Θεσπρωτία, 113 στην Άρτα και 75 στην Πρέβεζα. 

 

Ευχές και μηνύματα

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού και οι συνεργάτες της, εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχονται  από την πλευρά τους, σε όλους τους υποψηφίους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας Ηπείρου καλή επιτυχία και η προσπάθειά τους να έχει το ποθητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Όπως αναφέρουν:

Οι εξετάσεις αυτές μπορεί, όπως και κάθε εξεταστική διαδικασία, να προκαλούν άγχος και πίεση στους μαθητές, ωστόσο πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και να τις δουν ως μια θετική εμπειρία και ως μια από τις πολλές προκλήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην σωστή προετοιμασία τους μαθητών τους, ευρισκόμενοι συνεχώς δίπλα τους και τροφοδοτώντας τους με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των υποψηφίων μαθητών που στάθηκαν και στέκονται αρωγοί στην επίπονη προσπάθειά τους αλλά κυρίως στους ίδιους τους μαθητές για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και για όσα διεκδικούν να πετύχουν στο μέλλον.

Σε μήνυμά του προς τους μαθητές ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, τονίζει: «Η προσπάθειά σας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μία από τις σημαντικότερες  «μάχες», που καλείσθε να δώσετε στο διαρκή αγώνα της ζωής και η αφετηρία για κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών σας και τη συμπαράσταση των γονέων σας, αποκτήσατε εκτός των άλλων και τα γνωστικά εκείνα εφόδια, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εύχομαι ολόψυχα, οι προσπάθειές σας να δικαιωθούν και να αποδώσουν καρπούς προς όφελος του καθενός σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας».

Από την πλευρά του και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Ν. Γκόντας  και οι Δημοτικού Σύμβουλοι  της παράταξής εύχονται στους μαθητές καλή δύναμη και  καλή επιτυχία. 

«Στη ζωή όλοι μας καλούμαστε να δίνουμε εξετάσεις, οι οποίες άλλες στέφονται με επιτυχία και άλλες όχι. Η συμβουλή είναι μία!  Δεν τα παρατάμε. Ένας κύκλος σας έκλεισε κι αυτός είναι ο μαθητικός. Τώρα μπαίνετε στον επιστημονικό κύκλο, ο οποίος θα σας γεμίσει με τις γνώσεις εκείνες, που θα σας ανοίγουν δρόμοι στην επαγγελματική σας αποκατάσταση, για ένα καλύτερο μέλλον και στο χέρι σας είναι να ανοίξετε μια πόρτα σ αυτό. Αν πάλι κάτι δεν πάει καλά εφέτος, οπλιστείτε με θάρρος  και υπομονή  και δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας. Την δικαιούστε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ