Επικαιρότητα

2,6 εκατ. για δίκτυα ύδρευσης και νέο Μουσείο

Off

Ένα Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας περιλαμβάνεται σε έργα που σχεδιάζει και προωθεί για κατασκευή και λειτουργία ο Δήμος Δωδώνης με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Κατ’ αρχάς, στην τελευταία συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την υποβολή για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" της αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ και αναλυτικά περιλαμβάνει:

– Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Δωδώνης, με προϋπολογισμό 943 χιλιάδες.

– Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνοικισμού Ποταμιάς ΤΚ Κουκλεσίου, προϋπολογισμού 235.200 ευρώ.

– Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αβγού, προυπολογισμού 521.850 ευρώ.

– Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Μολυβαδιάς, προυπολογισμού 342.300 ευρώ.

– Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κρυφοβού προυπολογισμού 575.400 ευρώ. 

«Πρόκειται για μία συνολική παρέμβαση, που μπορεί να επιλύσει σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών. Ο Δήμος είναι πανέτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίησή της αμέσως μόλις υπάρξει η απόφαση ένταξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

 

18 παιδικές χαρές

Προτεραιότητα για τον Δήμο Δωδώνης αποτελεί και η αναβάθμιση και η πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Ήδη με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, προχωρά η πλήρης ανάπλαση σε οκτώ παιδικές χαρές του Δήμου, ενώ μέσω του ενταγμένου έργου στο ΕΣΠΑ, θα κατασκευαστεί μία ακόμη στην Τύρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπληρώσει στην πίστωση των 210 χιλιάδων από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" με ίδιους πόρους, προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης σε άλλες δέκα τουλάχιστον παιδικές χαρές, σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες.

"Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που έχουμε ώστε να προχωρήσουμε σε μία συνολική παρέμβαση στις παιδικές χαρές προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργικότητά τους, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο", αναφέρει ο Δήμαρχος Δωδώνης . 

 

Το Μουσείο 

Επιπλέον, με την έγκριση του έργου Mile StonesII ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στην περιοχή της Δωδώνης, σύμφωνα με τον δήμο

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Αλβανία και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση προχώρησε στην αποδοχή της εγκεκριμένης πίστωσης ύψους 696.082 ευρώ.

Ο Δήμος είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο μετέχουν ακόμη ο Δήμος Φοινίκης από την Αλβανία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνας.

Το ποσό των 291 χιλιάδων θα διατεθεί για την διαμόρφωση του υπόγειου και του περιβάλλοντος χώρου στο Δημαρχείο Δωδωνούπολης σε χώρο πολιτισμού με την χρήση νέων τεχνολογιών, που θα αποτελέσει το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το ποσό των 177 χιλιάδων αντίστοιχα, θα προχωρήσει στη συντήρηση τοιχογραφιών του υστεροβυζαντινού ναού των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη. 

 

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης αποφάσισε τέλος να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας, που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το Κέντρο Κοινότητας θα στελεχώσουν ένας ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και δύο ΠΕ Ψυχολόγοι.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ