Επικαιρότητα

Στη Βουλή το Σχέδιο για το Πανεπιστήμιο

Off

Ξεκινά σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένονται οι τοποθετήσεις των φορέων, με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να περιμένει την υλοποίηση των προτάσεων που έχει υποβάλλει προς την πολιτική ηγεσία και οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές αρχικά από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης η αιτιολογική έκθεση και το Σχέδιο Νόμου έχει ήδη αποσταλεί σε όλα τα μέλη της Συγκλήτου, που θα πρέπει να έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα ώστε οι επισημάνσεις να περιληφθούν στην παρουσίαση του τελικών προτάσεων του Πανεπιστημίου.

«Έχουμε δηλώσει και σε άλλη ευκαιρία ότι ο διαρκής διάλογος με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε βελτιώσεις του Σχεδίου Νόμου προς όφελος του συνολικού εγχειρήματος. Αυτό προέκυψε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό στο πλαίσιο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Θα μελετήσουμε επιμελώς το νέο κείμενο του Σχεδίου Νόμου και θα παρουσιάσουμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις καταληκτικές μας θέσεις», τόνισε ο κ. Καψάλης.

 

Αναφορά

 στις πυρκαγιές

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Γ. Καψάλης ως προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων εξέφρασε την οδύνη για τους συνανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων δηλώνει ότι τα Πανεπιστήμια της Αττικής είναι διαθέσιμα να προσφέρουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

 

Αίτημα για την 

Μονή Αγ. Παρασκευής

Στο μεταξύ οι πρυτανικές αρχές πρόκειται να αποστείλουν αίτημα στον Περιφερειάρχη ώστε να συνταχθούν και να εγκριθούν οι μελέτες ανάδειξης και αναστήλωσης της Μονής Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Ο κ. Καψάλης έκανε λόγο για ένα επιβλητικό κτίριο που έχει τη δική του ιστορική και θρησκευτική σημασία.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ