Επικαιρότητα

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ Γιατί δεν συμμετέχει στο Open Mall

Off

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου σε περιοχή της πόλης εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το ΔΣ του οποίου συνεδρίασε σχετικά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά την ανάπλαση – αναβάθμιση μιας περιορισμένης περιοχής της πόλης μας με στόχο όπως το ίδιο το πρόγραμμα αναφέρει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, του τουρισμού και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Η εμπειρία μας από τέτοιου είδους προγράμματα  για την προώθηση της «επιχειρηματικότητας» έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι λειτουργούν σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων κατά πόσο μάλλον το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνοδεύεται και από δεσμεύσεις. 

Δεν επιδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους που θα επιλέξουν ή θα αναγκαστούν να συμμετέχουν σε αυτό, το σύνολο της δαπάνης. Η επιδότηση που δίνεται μέσω του προγράμματος,(1.500 ευρώ σε κάθε επαγγελματία), είναι μηδαμινή σε σχέση με τις δαπάνες που θα απαιτηθούν προκειμένου να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές του προγράμματος και φυσικά η όποια διαφορά θα καλυφθεί από την τσέπη τους.   Δεν διασφαλίζει ότι η επιδότηση αυτή είναι ακατάσχετη σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έχει οφειλές.    

Δεσμεύει τους συνάδελφους σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την επαγγελματική δραστηριότητά τους ή αλλάξουν έδρα ή βγει έκπτωτος ο Δήμος και δεν τελειώσει την υλοποίηση και τις δεσμεύσεις του προγράμματος, ότι θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα για εργασίες που τους επιβλήθηκαν να κάνουν». Προσθέτει ακόμα ότι «η υλοποίηση αυτού του προγράμματος από την ΕΕ, την κυβέρνηση, και την ΕΣΕΕ, έχει στόχο  να καλλιεργήσει κάλπικες ελπίδες ότι με τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορέσουν να επιβιώσουν  οι μικρές και μεσαίες  εμπορικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα μένουν ανέπαφα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας οδηγούν σε απόγνωση (χρέη, υπερφορολόγηση, δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, εξαντλητικά ωράρια, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, μειωμένες συντάξεις και κοινωνικές παροχές…».

«Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, δεν μπορεί να συναινέσει και δεν θα συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν θα επιτρέψουμε την μετάλλαξη του συλλόγου από συνδικαλιστικό όργανο που παλεύει για τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων σε «επιχείρηση» που σκοπό θα έχει την υλοποίηση προγραμμάτων», καταλήγει.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου