Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 06:56
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2018
Επικαιρότητα

Με συνέργειες σε τουρισμό και πολιτισμό

Off

Οι δυνατότητες επίτευξης συνεργειών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και την ενεργό συμπαράσταση του κράτους αποτελούν για τη Ν.Δ επίκεντρο της πολιτικής της την επόμενη περίοδο.

Η πολιτική αυτή φιλοσοφία και πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε από την Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχη πολιτισμού και αθλητισμού της Ν.Δ που συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων Κ. Τασούλα.

Η κα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στα Γιάννενα για να παραστεί στη σημερινή συνάντηση του δικτύου των εννέα μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μπέγκα συζητήθηκαν ζητήματα πολιτισμού και τουρισμού, όπως όμως και θέματα επικαιρότητας.

Ένα από αυτά είναι το ζήτημα με τα ακίνητα και ειδικότερα με τα μνημεία του υπουργείου Πολιτισμού που εντάσσονται στη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων από το υπερταμείο με την κα Κεφαλογιάννη να κάνει λόγο για «τερατούργημα» της συγκυβέρνησης από την οποία η Ν.Δ ζητά απαντήσεις έχοντας καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή.

Ο Θ. Μπέγκας στις δηλώσεις του τόνισε πως είχε την ευκαιρία να αναλύσει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σε σχέση με το συνδυασμό δράσεων που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

«Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο στην περιοχή και πως χρειάζεται μεγαλύτερη συμβολή από το κεντρικό κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλόγιαννη ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή, εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τόσο ο Δήμος όσο και η Ήπειρος γενικότερα για την προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί πιο κοντά στην αυτοδιοίκηση και να στηρίξει κι αυτή τις δράσεις που πραγματοποιούν δήμοι και Περιφέρειες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη διατήρηση και την προαγωγή του πολιτιστικού μας κεφαλαίου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου