Επικαιρότητα

Βήμα προς την αποφυγή της παραγραφής

Off

Διαφορετική θέση και άποψη από την πλειοψηφία στο φλέγον ζήτημα των συντάξεων και της επιστροφής δώρων και επιδομάτων μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων παίρνει ο συνδυασμός «Ανανέωση» που εκπροσωπείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Η πρόταση για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους συνταξιούχους, ως προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος και διεκδίκηση δώρων, επιδομάτων και άλλων απωλειών από κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν εγκρίθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, με τα μέλη της «Ανανέωσης» Νίκο Χήτα και Χάρη Αθανασίου να επιχειρηματολογούν σχετικά με την αναγκαιότητα να κατατεθούν οι αιτήσεις.

Όπως είπαν προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση δικαίωσης σύμφωνα με τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, από την άλλη όμως υπάρχει ένα σαφές βήμα προς την αποφυγή της παραγραφής των δικαιωμάτων αυτών, μετά την παρέλευση της πενταετίας.

Έτσι η «Ανανέωση» κατέθεσε πρόταση δράσης ως μορφή κινητοποίησης την συμπλήρωση των αιτήσεων αυτών, ενώ παράλληλα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Σε αυτήν τονίζεται πως οι μειώσεις των συντάξεων προκαλούν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο με επιδόματα, όπως επιβαρύνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία με τη μείωση των εισφορών.

Στην επιστολή τους γίνεται λόγος στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα πριν την κρίση, μαζί με την απόδοση 13ης και 14ης σύνταξης.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ