Επικαιρότητα

Αναμενόμενη η πρόταση για τον Γιώργο Ζάψα

Off

Απολύτως αναμενόμενη και φυσιολογική, με βάση όσα έχουν προηγηθεί από την άνοιξη και την προσπάθεια συνεργασίας των δύο περιφερειακών παρατάξεων θεωρείται η πρόταση στην οποία κατέληξε η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γ. Ζάψα ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις περιφερειακές εκλογές.

Μπορεί να πρόκειται για πρόταση και όχι για οριστική απόφαση, αφού θα πρέπει να συγκληθεί πρώτα η ολομέλεια της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», προφανώς όμως και της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και στη συνέχεια η πρόταση αυτή να επισημοποιηθεί με τη στήριξή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιλογές του κόμματος για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ Π. Σκουρλέτη, υπουργών και βουλευτών της περιοχής, γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών και αυτοδιοικητικών στελεχών.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού και αυτοδιοικητικού μετώπου.

«Εκτιμήθηκε ότι ο κοινός βηματισμός των δύο Αυτοδιοικητικών παρατάξεων “ Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών” στο έδαφος των θεσμικών αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κορυφαία την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στην κατεύθυνση συγκρότησης προοδευτικού μετώπου στην περιοχή μας, που είναι απαραίτητο για την ανατροπή στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη βάση των παραπάνω, η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή καταθέτει στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος αυτού ο Γιώργος Ζάψας».

Ο προτεινόμενος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Ζάψας απέφυγε να τοποθετηθεί χθες, επικαλούμενος την εσωτερική διαδικασία στην παράταξη, αφού θα πρέπει να γίνει η ολομέλεια και ουσιαστικά να αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο Κ. Μπασιούκας στάθηκε στη διαδικασία και στο μήνυμα που είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβάλλει κάποιο πρόσωπο, αλλά αποδέχεται τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

«Από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια της κοινής πορείας των παρατάξεων εισπράττουμε μία θετική διάθεση των πολιτών που μας ζητούν να προχωρήσουμε. Οι θέσεις των κομμάτων είναι σεβαστές, αλλά υπάρχει ένα πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας των παρατάξεων το οποίο έχουμε σεβαστεί απόλυτα και πάνω σε αυτό θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο Κ. Μπασιούκας.

 

Σύγκλιση με Δημητρίου, 

όχι με ΚΙΝ.ΑΛ

Ένα σημείο ωστόσο που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον και τις παρατάξεις αλλά και τα κόμματα είναι το εάν η επιλογή ενός προσώπου όπως ο Γ. Ζάψας από τον ΣΥΡΙΖΑ βάζει ουσιαστικά τέλος στα σενάρια μεγαλύτερης διεύρυνσης και συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛ, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα Δημητρίου.

Ο κ. Μπασιούκας σημείωσε με νόημα πως το ΚΙΝ.ΑΛ επέλεξε τον κ. Δημητρίου, με τον οποίο έγιναν και θα επαναληφθούν συζητήσεις, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει πίσω του κάποια παράταξη.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει χώρος για συνεργασία εάν το δούμε ευρύτερα στη βάση μίας προγραμματικής σύγκλισης με τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι μία στάση οξύμωρη στο ΚΙΝ.ΑΛ, που ακολούθησε μία άλλη διαδικασία, ενώ στελέχη του είναι εκλεγμένα με την Συμμαχία Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γ. Ζάψα», σημείωσε ο κ. Μπασιούκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ