Επικαιρότητα

Κάλπες με… ενδιαφέρον στην ΑΔΕΔΥ

Off

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Τετάρτη οι εκλέκτορες των πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.
Μία εκλογική διαδικασία που πριν καν φτάσει στην ημέρα των εκλογών, έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση αλλά και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε από υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης στις εκλογές για την ανάδειξη των εκλεκτόρων.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αυτές προσήλθαν περίπου 6.000 υπάλληλοι που ανέδειξαν τους 280 εκλέκτορες και όπως τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος Χρ. Γρίβας, η συμμετοχή αυτή αποτελεί κι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά κυρίως μία μεγάλη παρακαταθήκη για την επόμενη διοίκηση.
Ο κ. Γρίβας, όπως και ο απερχόμενος γραμματέας Β. Οικονόμου, έκαναν έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των δράσεων της απερχόμενης διοίκησης τα τελευταία χρόνια, όπου η δημόσια διοίκηση βρέθηκε στο στόχαστρο της εφαρμογής βάρβαρων πολιτικών.
Ο κ. Γρίβας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αδυναμίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αφ’ ενός δεν μπόρεσε να αποτρέψει την υλοποίηση αυτών των πολιτικών και αφ’ ετέρου καθυστέρησε να αναλάβει πρωτοβουλίες, για την στήριξη των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση.
Κομβικό σημείο των τελευταίων ετών ήταν αναμφίβολα η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συκοφαντεί το σύνολο των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης. «Οι εργαζόμενοι δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο, αλλά βίωσαν με βάρβαρο τρόπο την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών. 
Έχει καθήκον το συνδικαλιστικό κίνημα να βγάλει συμπεράσματα, παράλληλα όμως να δει τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. 
Έχει υποχρέωση να απαλλαγεί από τους κομματικούς μηχανισμούς, να αυτονομηθεί, όχι για να κρυφτεί αλλά για να καταθέσει συγκεκριμένες απόψεις για τη χώρα και το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος», τόνισε ο κ. Γρίβας που ευχαρίστησε τους συναδέλφους στη διοίκηση για την άριστη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια.
Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου τόνισε πως τα τελευταία χρόνια το Νομαρχιακό Τμήμα έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές.
Για την εκλογική διαδικασία, οι υποψηφιότητες κατατίθενται την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις υπάρχουσες πληροφορίες, ψηφοδέλτιο θα παρουσιάσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΚΚΕ, ενώ πιθανολογείται και η κάθοδος ψηφοδελτίου με αναφορά στον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο.
Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για την δική του συμμετοχή στις εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος Χρ. Γρίβας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ