Εκδηλώσεις

Με το παράδειγμα των κορυφαίων στον στίβο

Off

Τους κορυφαίους αθλητές και τις αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού και τα σωματεία που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και την κατάταξή τους στην πανελλαδική αξιολόγηση, τίμησε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου. 

Το 2018 ήταν μία καλή χρονιά για τον κλασικό αθλητισμό στην Ήπειρο και τη Λευκάδα, με κορυφαία διάκριση αναμφίβολα την 3η θέση στην πανελλαδική κατάταξη των Σωματείων για τον ΑΓΣΙ. Όμως, το 2019 αναμένεται να φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες για τον στίβο, με επίκεντρο την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου τοποθέτησης του νέου ταρτάν στίβου στους «Ζωσιμάδες».  Ο πρώτος μεγάλος στόχος οριοθετήθηκε ήδη από τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Χασκή, και δεν είναι άλλος από τη διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών την ερχόμενη άνοιξη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. Η διοργάνωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας που έχουν ήδη ανατεθεί στην πόλη, όπως είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας.Στην εκδήλωση του Σαββάτου τον πρώτο λόγο φυσικά είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις. Χαιρετισμό απηύθυναν ωστόσο με αναφορές στη συνεργασία και στην διαφορετική αντιμετώπιση από τη ΓΓΑ των ζητημάτων που ταλαιπωρούσαν χρόνια τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο Αλ. Καχριμάνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας, ο εντεταλμένος περιφ. σύμβουλος Γ. Καραμπίνας, εκ μέρους της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ και ο πρόεδρος Βαγγ. Παλατζίδης και ο Σπ. Ντάνης.

 

Οι διακρίσεις

35 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες (12 χρυσά, 10 αργυρά και 13 χάλκινα) κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Ηπείρου. Συγκεκριμένα:

O Μιχάλης Παππάς της ΕΚΑ Δωδώνη (1ος στο αγώνισμα των 400μ. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, 2ος στο αγώνισμα των 200μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, 2ος στο αγώνισμα των 200μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών- νέων γυναικών, 3ος στο αγώνισμα των 200μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών- γυναικών,  6ος στα 400μ. στο βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών στη Στάρα Ζαγόρα και 7ος στα 400μ. στους Μεσογειακούς αγώνες νέων στο Σαουσόλο Ιταλίας). Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς του Αστέρα Πρέβεζας (1ος στον ακοντισμό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών, 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών‐ νέων γυναικών, 1ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων, 2ος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών στην Στάρα Ζαγόρα). 

Η Ναταλία Μπέση του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (3η στο άλμα σε μήκος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων ανδρών-νέων γυναικών) 

Ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣΙ (1ος στα 3000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, 1ος στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ, 1ος στο στα 3000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ, 3ος στα 1500μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων‐νεανίδων, 3ος στα 5000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων –νεανίδων, 8ος στα 3000μ στο βαλκανικό πρωτάθλημα Π-Κ, 5ος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Μαρόκο)

Η Γεωργία Ιωακειμίδου του ΓΣ Λευκάδας (2η στο άλμα σε ύψος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων)

Ο Γεωργίου Απόλλων του ΑΓΣΙ (3ΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια . 

Η Ευδοξία Κουρέτση του Φίλανδρου Λευκάδας (2η στο έπταθλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π- Κ, 2η στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου, 3η στον ακοντισμό στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας‐ Κύπρου) Η Σωτηρία Ράπτη του ΑΓΣΙ (1η στο άλμα σε μήκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ, 1η στα 150μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ,  1η με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ)

Ο Ορφέας Ιωάννου του ΑΓΣΙ (1ος στα 3.000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ, 1ος με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ300μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Ο Κωνσταντίνος Φυτόπουλος του ΓΣ Λευκάδας (1ος στο έξαθλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Ο Βασίλης Βόμπος του Άθλου Άρτας (2ος στα 80μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Ο Νίκος Σπυράκος (2ος  στα 1000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Η Αγγελική Μεντή του ΑΓΣΙ (2η στα 1000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Η Χρυσούλα Γώγου του ΣΚΑ Παραμυθιάς (3η στα 1000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Ο Κωνσταντίνος Ζούμπας του ΑΓΣΙ (3ος στα 80μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ- ΠΚΑ)

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ τίμησε ακόμη

Την ομάδα 4Χ300 Παμπαίδων Α’ του ΑΓΣΙ (Παγούνης- Παππάς- Ιωάννου-Μπούγιας)

Την ομάδα 4Χ100μ. Κορασίδων του ΑΓΣΙ (Φωτίου- Ράπτη-  Ζορμπαλά- Τσουκανέλη)

Την ομάδα 4Χ400 Νέων Γυναικών του ΑΓΣΙ (Τραϊκάπη-Νάκου- Καμπέρη- Αλεξίου)

Την ομάδα 4Χ100 Νέων Γυναικών του ΑΓΣΙ (Ζορμπαλά– Νάκου- Καμπέρη- Αλεξίου)

Τις ομάδες 4Χ400 νεανίδων και 4Χ400 Κορασίδων του ΑΓΣΙ

Την ομάδα 4Χ100 νεανίδων του ΑΓΣΙ (Κολιού-Καμπέρη- Ζορμπαλά- Τσουκανέλη.)

Την ομάδα 4Χ80 Παμπαίδων Α’ του ΑΓΣΙ (Ρούμπος-Καλδάνης- Χαϊντάρι- Ζούμπας)

 

Τα ρεκόρ

 Τα πανηπειρωτικά ρεκόρ που επιτεύχθηκαν το 2018 είναι τα εξής:

1. ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ της ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗΣ στα 400μ. 46.86 αποτελεί νέο Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων και των Ανδρών.

2. ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΑΣΤΕΡΑ Πρέβεζας Στον ακοντισμό η επίδοση 69.31 που πέτυχε στο πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών αποτελεί νέο Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων και των Ανδρών.

3. ΜΠΑΛΑΝΤΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων στη σφαιροβολία 13,87 που αποτελεί νέο Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των Κορασίδων

4. ΚΟΥΡΕΤΣΗ ΕΥΔΟΞΙΑ του Α.Σ «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» η επίδοση 4524β. αποτελεί νέο πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των κορασίδων

5. ΡΑΠΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ η επίδοση 6.07 αποτελεί Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία Κορασίδων

6. Η επίδοση 49,02 της ομάδας σκυταλοδρομίας του ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 4Χ100 αποτελεί νέο Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των νεανίδων

7. Η επίδοση 48,73 της ομάδας σκυταλοδρομίας του ΑΓΣ Ιωαννίνων 4Χ100 αποτελεί νέο Πανηπειρωτικό ρεκόρ στην κατηγορία των κορασίδων

8. Η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 του ΑΓΣ Ιωαννίνων με επίδοση 4,01,40

Επίσης βραβεύτηκε το σωματείο  Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων για την 3η θέση  στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ και πρώτος στην κατάταξη του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Επίσης τιμήθηκαν η γυναικεία ομάδα Run Greece της Περιφέρειας Ηπείρου που κατέκτησε την 1 θέση στον Τελικό καθώς και η Ε.Δ ΠΕΑΚΙ, ο σύλλογος Καλλιπάτεια τμήμα Ηπείρου, η εταιρεία Κ. Γκαρτζονίκας και η αθλήτρια Ηρώ Τσιάβου. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ