Επικαιρότητα

Πλεόνασμα – μποναμάς 1,5 εκατ. για έργα σε καθαριότητα και οδοφωτισμό

Off

Ένα σημαντικό πλεόνασμα της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ περίπου, που θα αξιοποιηθεί για έργα σε τομείς όπως η καθαριότητα και ο οδοφωτισμός αναμένεται να έχει ο απολογισμός του 2018 στο δήμο Ιωαννιτών.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αύξηση των εισπράξεων, παρά τις μειώσεις τελών που προηγήθηκαν.

Έτσι, έκανε λόγο για μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά σε οικονομικό επίπεδο, αποδίδοντας τα εύσημα στην υπηρεσία, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Ιωαννιτών το ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, κλείνει ένα οικονομικό έτος με θετικό πρόσημο.

«Αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στους δημότες με έργα σε τομείς όπως η καθαριότητα και ο οδοφωτισμός. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι παρά τη μείωση των δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που ίσχυε το 2018 κατορθώσαμε να έχουμε αύξηση των εισπράξεων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και από παλιές οφειλές», τόνισε ο κ. Γιωτίτσας.

 

Ευπαθείς ομάδες 

– δημοτικά τέλη

Ο κ. Γιωτίτσας κάλεσε όσους δημότες ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊακές οικογένειες, άνεργοι, κ.α.) να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη που δικαιούνται, προσθέτοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δικαιολογητικά θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

«Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης και απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό τους καλώ να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να επωφεληθούν από τις προβλέψεις που υπάρχουν στην απόφαση για τα δημοτικά τέλη», είπε ο κ. Γιωτίτσας.

 

Εκλογικό έτος

Ο κ. Γιωτίτσας ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αναφέρθηκε και στην εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Ιωαννιτών, εκφράζοντας την ευχή να γίνει ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας με γόνιμες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν σε ποιους θα αναθέσουν τις τύχες της πόλης για την επόμενη τετραετία.

 

Επιχορήγηση Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων

 

Αυξημένος θα είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2019 για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2018, με ένα ποσό περίπου 100.000 ευρώ να ενισχύει τις δράσεις σωματείων και συλλόγων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θ. Γιωτίτσας σε χθεσινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στη διαδικασία επιχορήγησης, γνωστοποιώντας ότι η κατάθεση δικαιολογητικών έχει πάρει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

«Η εικόνα που έχουμε από την περσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου αυτού είναι ενθαρρυντική. Επιχορηγήσαμε με 100.000 ευρώ όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους που κατέθεσαν αίτηση για δικαιούταν ενίσχυσης. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος με αυξημένο τον προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ. Παράλληλα όμως, ειδικά για τους Αθλητικούς Συλλόγους, θεσπίζουμε νέα πιο αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των αθλητών, των προπονητών, τις επιτυχίες, την ιστορία του κάθε Συλλόγου», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ