Επικαιρότητα

Ξεκινά η μείωση 15% στους συνεπείς

Off

Από τους αμέσως επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα φτάσουν στους οικιακούς καταναλωτές, θα αρχίσει να εφαρμόζεται η απόφαση της ΔΕΥΑΙ, που έτυχε της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση κατά 15% του συνολικού ποσού, για τους συνεπείς καταναλωτές στην αποπληρωμή των λογαριασμών.

Εκτός απροόπτου εντός του Φεβρουαρίου όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μ. Χρυσοστόμου θα είναι σε θέση η επιχείρηση να θέσει σε εφαρμογή και την επιπλέον μείωση 5% για όσους θα επιλέγουν την ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών.

Εκείνο που απομένει είναι η υπογραφή της σύμβασης με το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΙ.

 

Ο παγετός

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις από καταναλωτές κυρίως στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες. Αντικείμενο των καταγγελιών και των αναφορών ήταν οι εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης, που όπως διαπιστώθηκε οφείλονται σε βλάβες που προκλήθηκαν από τον παγετό.

Έτσι, σε αγροτικές κατά βάση περιοχές, αλλά και σε κατοικίες στη Δ.Ε. Μπιζανίου, στη Δ.Ε Παμβώτιδας και λιγότερο στη Δ.Ε Ανατολής έχουν εντοπιστεί δεκάδες σπασμένα υδρόμετρα σε χωράφια, κτήματα και οικόπεδα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου οι βλάβες δεν έχουν γίνει αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες ή δεν έχουν φροντίσει να τις αποκαταστήσουν.

Έτσι, υπάρχει μεγάλη απώλεια νερού από το δίκτυο, ενώ εάν δεν γίνει αποκατάσταση, οι ιδιοκτήτες θα δουν «φουσκωμένους» τους λογαριασμούς τους με την επόμενη καταμέτρηση.

Ο κ. Χρυσοστόμου εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν παροχή νερού που δεν έχουν ελέγξει για τυχόν βλάβες από τον παγετό να το κάνουν άμεσα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ