Επικαιρότητα

Μια γροθιά για τον τελικό με Αστέρα!

Off

Στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος κρίνεται όλη η χρονιά για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Η αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και εφόσον υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα και η επόμενη με τον Πανιώνιο εκτός έδρας, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποιο από τα τρία σενάρια που αφορούν το μέλλον του ΠΑΣ, θα ισχύσει.

Το πρώτο είναι η απευθείας παραμονή, το δεύτερο ο απευθείας υποβιβασμός και το τρίτο, η συμμετοχή σε αγώνες μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Οι Γιαννιώτες με δεδομένες τις βαθμολογικές ισορροπίες ξέρουν ότι η υπόθεση της απευθείας παραμονής τους εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα δικά τους παιχνίδια. 

Με δύο νίκες με Αστέρα και Πανιώνιο, ο ΠΑΣ φτάνει τους 32 βαθμούς και πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει ακόμη και να πάει σε αγώνες μπαράζ.

Πρωτίστως βέβαια, εκείνο που καλείται να κάνει η ομάδα του Πετράκη, είναι να κερδίσει την ομάδα της Τρίπολης την Κυριακή και εάν είναι εφικτό με δύο γκολ διαφορά. 

Ο ΠΑΣ μειονεκτεί σε όλες τις ισοβαθμίες με τους αντιπάλους που μάχονται για την παραμονή και έχοντας χάσει με 1-0 στην Τρίπολη, μπορεί να προσδοκά στην απόκτηση ενός πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία με τον Αστέρα, εάν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά.

Κομβικής σημασίας βέβαια θα είναι και άλλα παιχνίδια, με σημαντικότερα αυτά του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, όπου οι Γιαννιώτες θέλουν ήττα των Κρητικών και της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ, όπου ο σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής, αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα. Επίσης όμως ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να αγνοούν τη νίκη εδώ και 11 παιχνίδια και να έχουν δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας με Ολυμπιακό και Άρη εκτός αλλά με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα τους.

Ο ΠΑΣ συνέχισε χθες την προετοιμασία του με δεδομένες πλέον και για το παιχνίδι με τον Αστέρα τις απουσίες των Σιόντη και Λίλα, που είναι τραυματίες και του Τζημόπουλου που είναι τιμωρημένος.

Εκτός μάχης τέθηκε ο Ξύδας, που υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκαν οι Νεόφυτος Μιχαήλ και Λέο, που θα είναι στη διάθεση του Γ. Πετράκη, όπως και ο Κάστρο, που εξέτισε την τιμωρία του.

Η ομάδα είχε στο πρόγραμμα της γυμναστήριο για ξεκίνημα και στη συνέχεια διπλά παιχνίδια τακτικής στο γήπεδο. 

Επόμενη προπόνηση για την ομάδα σήμερα στις 11, στο ΠΕΑΚΙ.

 

Ήρθε η ώρα των φιλάθλων

Εκτός όμως από τους παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ρόλο στην εξέλιξη και έκβαση της αναμέτρησης με τον Αστέρα, θα παίξει και ο κόσμος, που πρέπει να δώσει βροντερό «παρών» την Κυριακή το βράδυ (19.00) στους Ζωσιμάδες. Η κριτική προς την ομάδα προφανώς είναι άκαιρη στο σημείο που έχει φτάσει το πρωτάθλημα, και όλοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα και τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. 

Θα υπάρξει άλλωστε το χρονικό περιθώριο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος για να γίνει και ο συνολικός απολογισμός της φετινής χρονιάς, αλλά και η άσκηση κριτικής προς κάθε κατεύθυνση για τους λόγους για τους οποίους η φετινή ομάδα, ήταν η χειρότερη σε απόδοση και ικανότητες, των τελευταίων ετών…

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ