Εκδηλώσεις

Όταν ο Δήμος συναντά τους επιστήμονες

Off

Η ανάγκη συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τους επιστημονικούς φορείς αναδείχτηκε στη δεύτερη θεματική εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Τρίτης η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα, με προσκεκλημένους  επιστήμονες, μηχανικούς, οικονομολόγους και νομικούς. 

Υποψήφιοι της παράταξης από τους τρεις επιστημονικούς κλάδους, παρέθεσαν απολογιστικά στοιχεία αυτής της δημοτικής θητείας και ανέπτυξαν τον προγραμματικό λόγο της επόμενης τετραετίας.

Ο Θωμάς Μπέγκας, υπογράμμισε ότι «αυτή η Δημοτική Αρχή σε κάθε βήμα του σχεδιασμού της για το Δήμο, απέδειξε ότι είναι στην κουλτούρα της η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς». Όπως τόνισε, ο Δήμος Ιωαννιτών απέκτησε στην ουσία για πρώτη φορά οργανωμένη Νομική Υπηρεσία, ενώ είναι σημαντικό το ότι στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής ενεργοποιήθηκε ο Συνήγορος του Δημότη. 

Η Αγγελική Αγγέλη , δικηγόρος και υποψήφια υπογράμμισε ως μια πολύ σημαντική παράμετρο για τον Δικηγορικό σύλλογο και όλα τα μέλη του, το γεγονός πως σε αυτή τη δημοτική θητεία ο Δήμος απέδωσε στο σύλλογο τα χρήματα που αντιστοιχούν στους δικηγόρους ως  ποσοστό επί των απαλλοτριώσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας αναφέρθηκε στο νοικοκύρεμα του Δήμου που του έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με δικούς του πόρους έργα και δράσεις, αλλά και να προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις δημοτικών τελών.

Για τη Δημοτική Περιουσία ο κ. Γιωτίτσας τόνισε πως ο Δήμος δεν γνώριζε και δεν είχε καταγεγραμμένη και κατοχυρωμένη την περιουσία του. «Προχωρήσαμε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία καταγραφής και κατηγοριοποίησης της περιουσίας του Δήμου δημιουργώντας φάκελο για κάθε ακίνητο. Πλέον στη νέα θητεία είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της προς όφελος των δημοτών, με κορωνίδα το Πάρκο Πυρσινέλλα», όπως είπε.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Λιόντος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό στην τωρινή δημοτική θητεία, αναφερόμενος σε ένα ευρύ τεχνικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους που υλοποιήθηκε ή εξελίσσεται σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Η ‘πόλη’ είμαστε εμείς οι πολίτες, γι’ αυτό το κέντρο του προγράμματος μας είναι οι πολίτες. Έννοιες όπως η οικειοποίηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες, η αστική συνείδηση, η έννοια της συνοικίας-γειτονιάς, είναι στο επίκεντρο του προγραμματικού μας λόγου», τόνισε ο Γιώργος Σμύρης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ η Ελένη Σιόντη Αρχιτέκτονας Μηχανικός με εξειδίκευση στο αστικό τοπίο, παρουσίασε πιο συγκεκριμένα τις προτάσεις της παράταξης.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου