Επικαιρότητα

Σε εγρήγορση ενάντια στην κατάργηση του Στρατοδικείου

Off

Μπροστά σε μία αναπάντεχη εξέλιξη βρέθηκε το σύνολο των τοπικών θεσμικών φορέων αναφορικά με την δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 23 Μαΐου, του Π.Δ με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση του Στρατοδικείου, του Ναυτοδικείου και του Αεροδικείου Ιωαννίνων.

Μία εξέλιξη για την οποία δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση αλλά ούτε και κάποια σχετική πληροφορία όλο το προηγούμενο διάστημα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά προέκυψε εντελώς ξαφνικά και μάλιστα τρεις μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων.

Χθες το απόγευμα επρόκειτο να γίνει συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, προκειμένου να εξεταστούν από κοινού οι δυνατότητες παρέμβασης και οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν για να αποτραπεί το «λουκέτο» στο Στρατοδικείο.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση και την πρόβλεψη μεταφοράς των στρατιωτικών δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

«Τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση στους τοπικούς φορείς είναι ανεπίτρεπτες. Η παρουσία του Στρατοδικείου, εκτός όλων των άλλων, ήταν και μια εργασιακή ευκαιρία για άνεργους δικηγόρους του Δήμου μας, οι οποίοι πλέον την στερούνται.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων βρίσκονται σε συνεργασία προκείμενου να εξετάσουν από κοινού τις ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν άμεσα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου