Πολιτισμός

Μία ξεχωριστή παράσταση με… «Έναν μύθο θα σας πω για της λίμνης το νερό»

Off

Μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή παράσταση ανέβασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου, στο πλαίσιο της 19ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου, που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο «Καμπέρειο» Θέατρο, οι γονείς των μαθητών και οι θεατές απόλαυσαν την παράσταση «Έναν μύθο θα σας πω για της λίμνης το νερό».

Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου αναφέρονται και τα εξής: «Εμπνευστήκαμε από τη λαϊκή μας παράδοση, τόσο το θέατρο σκιών όσο και τα λαϊκά μας παραμύθια. Χρησιμοποιήσαμε στοιχεία ασιατικού θεάτρου, τόπο προέλευσης του θεάτρου σκιών, προσπαθώντας να παντρέψουμε παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες αντιλήψεις για την αισθητική αγωγή. Επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε ένα μουσικοεικαστικό θέαμα με έντονα χοροθεατρικά στοιχεία στο οποίο οι μαθητές μας κλήθηκαν να αυτενεργήσουν, να προτείνουν και τελικά να αποφασίσουν οι ίδιοι για το τι επιθυμούν να παρουσιάσουν. Τριάντα παιδιά επί σκηνής, άλλα πίσω από το πανί κι άλλα μπροστά, δημιούργησαν μια άρτια παράσταση που μιλά για τη λίμνη της πόλης μας και έχει σαν απώτερο σκοπό να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει»

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Γιωτάκη Μαγδαληνή

Συγγραφή κειμένου – πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μέγα Χάρις

Κατασκευή σκηνικού – ήχος: Ζήσης Βαγγέλης

Συντονιστές: Τζαβέλας Γιώργος, Παναγιωτόπουλος Κώστας

Φωτογραφία- βίντεο: Ράδης Δημήτρης

Διευθυντής δημοτικού σχολείου Καλπακίου: Μάστορας Μίλτος.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου