Επικαιρότητα

Μέσω τραπεζικού λογαριασμού τα ενοίκια

Off

Την πιθανότητα τα ενοίκια να περνάνε υποχρεωτικά μέσω τραπέζης σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, θα μπορούν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για την καταβολή των ενοικίων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής (του Προκόπη Χατζηνικολάου) στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι με την πληρωμή των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος (στο ταμείο ή με e-banking) θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή ενώ με τις πολλαπλές διασταυρώσεις στα εισοδήματα τόσο από τις αποδοχές όσο και από την ακίνητη περιουσία θα εντοπιστούν περιπτώσεις μεγάλης κυρίως φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι αρκετοί θα φοβηθούν μήπως πέσουν στα δίχτυα της εφορίας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τις πρακτικές απόκρυψης εισοδημάτων από ενοίκια.

Πάλι βέβαια όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους ίσως να βρουν τρόπους απόκρυψης των πραγματικών ποσών, όπως πχ με ιδιωτικά συμφωνητικά, είναι όμως ένας επιπλέον τρόπος να πείθονται περισσότεροι ότι η Εφορία θα έχει τον τρόπο ελέγχου των καταθέσεων και των εσόδων τους μέσω τραπεζών.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ